Haberler

Sağlık ile Tüik Protokol İmzaladı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Türkiye İstatistik Kurumu Kastamonu Bölge Müdürlüğü arasında Resmi İstatistik Programı kapsamında üretilen istatistiklerin...

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Türkiye İstatistik Kurumu Kastamonu Bölge Müdürlüğü arasında Resmi İstatistik Programı kapsamında üretilen istatistiklerin iyileştirilmesi ve kalitesinin artırılması için işbirliği ve koordinasyon protokolü imzalandı.

Resmi İstatistik Programı çerçevesinde Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen protokol sonrası alınan kararlar doğrultusunda, kurumlarda işbirliği ve koordinasyon sağlanarak belirli hedef ve planlamaları yaparken daha sağlıklı verilere sahip olabilmek ve bu veriler ışığında daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla protokol imzalanması kararlaştırıldı. Toplantıya TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ile İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk katıldı.

Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon kapsamında imzalanan protokolde, Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında idari kayıtlar yolu ile üretilen sağlık istatistiklerinin kapsam eksikliğinin olmaması, kalitenin artırılması ve istatistiklerin iyileştirilmesi için toplantıya katılan kurumların gereken gayreti ve hassasiyeti göstermesi, sağlık istatistiklerinin hazırlanması süreci ile ilgili gerekli personel eğitimlerinin yapılması, kurumlarda yapılan istatistik çalışmaları ile ilgili her ay istişare toplantılarının yapılması, TÜİK tarafından hazırlanan sağlık istatistikleri çalışmalarında diğer kurumların destek sağlaması konularında fikir birliğine varılarak kararlar alındı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu İl Sağlık Müdürlüğü Kastamonu Yerel Haberler

ABD ve İsrail reddetti! Hamas'tan ateşkes anlaşmasında, 'Türkiye garantör olsun' şartı

ABD ve İsrail reddetti! Hamas'tan ateşkes anlaşmasında, "Türkiye garantör olsun" şartı

Kızıldeniz'de tansiyon tavan! İsrail'e giden dev gemiyi füzelerle imha ettiler

Kızıldeniz'de tansiyon tavan! İsrail'e giden dev gemiyi füzelerle imha ettiler

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Kız kardeşini sınıfta bırakan öğretmene yumruk atan saldırgan tutuklandı: Sinirle bir kez yumruk attım

Kız kardeşini sınıfta bırakan öğretmene yumruk atan saldırgan tutuklandı: Sinirle bir kez yumruk attım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title