Haberler

Rektör Prof. Dr. Gül: "Abtü'yü İlk Sıralara Taşımak İstiyoruz"

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, ABTÜ’yü önce bölgede, sonra Türkiye’de ve son olarak uluslar arası arenada önemli bir konuma getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, ABTÜ'yü önce bölgede, sonra Türkiye'de ve son olarak uluslar arası arenada önemli bir konuma getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Önceki gün üniversitede gerçekleşen rektörlük seçimine mevcut rektör olarak yeniden aday olan ve seçimde ilk sırayı alan Prof. Dr. Aykut Gül, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Göreve başladıklürı günden bu yana medyanın desteğini yanlarında gördüklerini ve bugüne kadar basın camiasıyla iletişim halinde olduklarını anlatan Prof. Dr. Gül, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak hiçbir problem yaşamadık. Üniversitenin iyi yüzü kamuoyunda yer aldı. Basın mensuplarımıza başkanımızın nezdinde çok teşekkür ediyoruz. Üniversitede bir seçim gerçekleştirdik. Seçimde huzur ortamını sağlamak amacındaydık ve bunu başardık. Seçimde ilk sırada yer aldık. Şimdi sırada atama var. Atamamız da olduktan sonra daha önemli işlere imza atacağız. 2023 vizyonuna uygun olarak hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız. Asıl amacımız havacılık uzay bilimleri alanında sadece bölgede değil uluslar arası arenada öne çıkan bir üniversite olmak. Bu Türkiye'nin milli projesi. Üniversite olarak milli savunmamıza yönelik projeler gerçekleştireceğiz. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin genç, dinamik kadrosu olarak bölgenin ve toplumun gelişimi için kafa yoracağız, bölgesel gelişmeye dönük projeler üretme çabasında olacağız. Bunu yaparken de basınla işbirliği halinde olacağız. Doğru bilgiyi sizlerle paylaşarak bölgemizde araştırma altyapısını kurmak ve iyi eğitimli mezunlar vermek istiyoruz. Böylelikle üniversitemizi önce bölgemizde sonra ülkemizde ve son olarak dünyada güçlü bir üniversite haline getirmek istiyoruz."

Rektörlük seçiminde en fazla oyu alarak rektör olma yolunda en iddialı konuma gelen Prof. Dr. Aykut Gül'ü kutlayan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise, "ÇGC, kamu yararına çalışan bir dernek olduğu için üniversitelerle ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla rahatlıkla ortak proje yürütebiliriz. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile de gazetecilik mesleğine yönelik yıl içerisinde proje gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Seçimin üniversite camiasına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cafer Esendemir Aykut Gül Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title