Haberler

Rektör Kılıç, " Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız"

Nevşehir Kadın Derneği (NEVKAD) tarafından düzenlenen ‘Aile içi şiddetin topluma zararları’ konulu proje bilgilendirme toplantısında konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, şiddetin her türlüsüne karşı oldukları söyledi.

Nevşehir Kadın Derneği (NEVKAD) tarafından düzenlenen 'Aile içi şiddetin topluma zararları' konulu proje bilgilendirme toplantısında konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, şiddetin her türlüsüne karşı oldukları söyledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç beraberinde Genel Sekreter Sibel Akbaş ile birlikte Nevşehir Altınöz Otel'de Nevşehir Kadın Derneği tarafından hazırlanan ve İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Aile İçi Şiddetin Topluma Zararları' projesi bilgilendirme toplantısına katıldı. NEVKAD Dernek Başkanı Makbule Atlı ve konuşmacıların proje hakkında katılımcıları bilgilendirdiği toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, kadınlar başta olmak üzere bütün canlılara yapılan şiddeti doğru bulmadıklarını ve karşı oldukları belirtti.

Rektör Kılıç, "Gerek şahsım gerekse Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bu tür projeleri son derece önemsedik ve özellikle kadınlara yönelik yapılan projeler içerisinde olmaya büyük özen gösterdik. Çünkü, kadın ve aile içi şiddet başta olmak üzere bütün canlılara, hatta cansız varlıklara yapılan şiddetin her türlüsü yanlıştır. Bu tür eylemlerle mücadelede sivil toplum kuruluşları ile kurumlara büyük görevler düşmekte. Bu amaç doğrultusunda biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, üniversitemiz bünyesinde bulunan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (NÜKÇAM) ile birlikte özellikle kadına ve aileye yönelik her türlü projenin ve çalışmanın içerisinde olduk. Böyle geniş çaplı bir proje içerisinde de yer almaktan ayrıca büyük onur duyduğumuzu belirtmek isterim.

Bu tür projeler ile toplumu bilinçlendirmek, gelecek nesillere daha şiddetsiz, yaşanılabilir bir dünya bırakmamız gerekiyor. Şahsım ve üniversitem adına bu projeyi ortaya koyan ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederek, projenin hayırlı olmasını dilerim." dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filiz Kılıç Hacı Bektaş Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title