Haberler

Refleks, Kitap Yayıncılığına "Merhaba" Dedi

Refleks Yayınları'nın ilk kitabı 'Atatürk'e Zehir Olan Balayı' Çukurova Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşuyor.

Refleks Yayınları'nın ilk kitabı 'Atatürk'e Zehir Olan Balayı' Çukurova Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşuyor.

Yazar Aytekin Gezici'nin Refleks Gazetesi'nde yayınlanan 'Resimli Adana Tarihi' yazılarının bir bölümünü içeren kitap, adını Atatürk'ün Latife Hanımla evlendikten sonra geldiği balayı gezisinin ilk durağı olan Adana'da yaşadıklarından alıyor.

Kurtuluş Savaşı'nda cephede Mustafa Kemal'in dublörlüğünü yapan Ayıcı Arif Bey'in hazin sonundan, İsmet İnönü ile görüşmeye gelen İngiltere Başbakanı Churchil'in şehrin yerel içeceği şalgamın formülünü istediği anılara kadar birçok renkli anekdotu içeren kitap satışa sunuldu.

Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, Adana tarihiyle ilgili geniş bir arşive sahip olan Aytekin Gezici'nin 'Resimli Adana Tarihi' yazılarının büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Her hafta yayınlanan bu güzel yazıların sadece gazete sayfalarında kalmasına gönlümüz razı değildi. Refleks Yayınları'nın ilk kitabı 'Atatürk'e Zehir Olan Balayı' okuyucusuyla Çukurova Kitap Fuarı'nda buluşacak. Kendine has üslubuyla kaleme aldığı Resimli Adana Tarihi yazıları kelimenin tam anlamıyla okurlarımız arasında bağımlılık yaptı. Yazıların gördüğü ilgi nedeniyle bu kitabı yayınlamaya karar verdik" dedi.

Kitabın önsözünü yazan Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan da Gezici'nin kitabıyla ilgili olarak, "Tam anlamıyla bir Adana sevdalısı olan Aytekin Gezici'nin yıllarca adeta bir bohçada saklanan resim, fotoğraf ve belgelerin tadına varanların sayısını arttırmalıydık. İlk sayımızdan itibaren her hafta Refleks okuyucularının ilgiyle takip ettiği nostalji sayfalarını bu kitapta topladık" diye konuştu.

Yazar Aytekin Gezici, uzun yıllardır merkezi İstanbul'da bulunan yayınevlerinden pek çok araştırma ve gündeme dair kitapları yayınlandığını belirterek, "Ancak en büyük hayalim yaşadığım şehre dair kaleme aldığı nostalji yazılarının bir araya toplanmasıydı. Bu kitap sanki yayınlanan ilk eserimmiş gibi heyecan içindeyim. Okurların kitaba gösterecekleri ilgi bundan sonra aynı serinin devam edip etmeyeceğini gösterecek" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Aytekin Gezici Çukurova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title