Haberler

Prof. Dr. Karahocagil, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü'ne Aday

Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Amasya Üniversitesi Rektörülüğü’ne aday olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Amasya Üniversitesi Rektörülüğü'ne aday olduğunu açıkladı.

Bir restoranda düzenlediği açıklamada, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde dekan yardımcısı görevini sürdürürken memleketi Amasya'daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının isteği üzerine yaptığı istişareler sonucu aday olduğunu belirten ilk, orta ve lise öğrenimini Amasya'da tamamlayıp Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan 1970 doğumlu Prof. Dr. Mustafa Karahocagil, "Hiçbir üniversite isterse kendine şehir üniversitesi desin, şehri ile gerçek anlamda bütünleşmeden, şehrinin sorunlarına aidiyet hissetmeden ve bu sorunlara çözüm üretmek için ortak proje ve çalışmalara girişmeden bu hedeflere ulaşamaz. Biz de Amasya Üniversite'mizi bu anlayışla yönetilen, kurumsallaşmış, kendini kanıtlamış, şehriyle her anlamda bütünleşmiş bir üniversiteye dönüştürmek istiyoruz" dedi.

Amasya'nın tarihi boyunca önemli bilim adamları ve sanatkarlar yetiştiren Anadolu'nun öncü akademik merkezlerden biri olduğunu anımsatan Prof. Dr. Karahocagil, "Bir zamanlar Bağdat'ın İslam alimlerinin merkezi olmasından kinaye, Amasya'da Anadolu'nun Bağdat'ı olarak anılmış, Batılı seyyahlar tarafından medreselerinin ve talebe sayısının çokluğu nedeniyle Amasya 'Anadolu'nun Oxford'u' olarak isimlendirmiştir. Amasya'mızın geçmişinden aldığı bu güçle, eskiden olduğu gibi yeniden bir cazibe merkezi olabilmesi ve geleceğini yeniden görkemli bir şekilde inşa etmesi, Amasya Üniversitemizin güçlenmesi ve önemli üniversiteler arasında yer alması ile gerçekleşebilir. Tarihi kökleri üzerinde yükselecek olan Üniversitemiz, insan, toplum ve evrene ilişkin kadim ve çağdaş medeniyetlerin birikimlerini harmanlayarak, geçmişte olduğu gibi yarınlarda da Amasya'mızı önemli bir akademik merkez haline getirmelidir. Ancak bu hedeflere insanı ve insana ait değerleri merkeze alan bir değişim ve sürekli gelişim süreci ile ulaşabilir. Çünkü İbn-i Sina'nın dediği gibi "Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göçer" diye konuştu.

Samsun, Van ve Amasya'dan akademisyenlerin de katıldığı toplantıda söz alan Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖKBİR) Platformu Başkanı Nuri Eken de Amasya'da eğitimin lokomotifi olan Amasya Üniversitesi'nde değişime ihtiyaç bulunduğunu ve bunun içinde iletişime geçtikleri Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil'i desteklediklerini dile getirdi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ankara Üniversitesi Bağdat Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (2)

Üniversiteli:

Hele ki Bir Babayiğit Çıktı. Sonunda. . .

1
2
yanıtYanıtla
adalet içinmobilWeb@haberler.com:

Şu an yönetimi oluşturan gruplar insanların vicdanında ve ahirette muhakkak hesap verecektir. Mustafa hocamıza rektörlük makamının şimiden hayırlı olmasını dileriz. Orbay döneminde yapılan adaletsizliklerin hukuksuzlukların üzerine gidilip inlerine girilmesi ve Hak bilmezlerden hesap sorulması şu anki haramzade kadroların hakettiklerini bulması en büyük temennimizdir. temennimizdir.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title