Haberler

Porjmos katliamı Akçay'da anıldı

Güncelleme:

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Dünya Savaşı Nazi Almanya'sı tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı'nın kurbanlarını anmak "Poratmos Anma Programı" gerçekleştirildi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Dünya Savaşı Nazi Almanya'sı tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı'nın kurbanlarını anmak "Poratmos Anma Programı" gerçekleştirildi.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu tarafından Akçay Mahallesi iskelesinde düzenlenen "Poratmos Anma Programı"na katıldı.

İkinci Dünya Savaşı boyunca Nazi Almanyası ile müttefikleri tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı'nın kurbanlarını anmak maksadıyla her sene dünyada ve ülkemizdeki Roman lokasyonlarında yapılan anma etkinlikleri çerçeveisinde Akçay sahilinde program gerçekleştirildi.

Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Halim Taşkara, törende yaptığı konuşmada, "İkinci Dünya Savaşı boyunca Nazi Almanyası ile müttefikleri tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı'nın (Porajmos) kurbanlarını anmak maksadıyla her sene dünya da ve ülkemizdeki roman lokasyonlarında törenler düzenlenmemektedir. Bu gününün seçilme nedeni, 1944 yılı 2 ile 3 Ağustos tarihleri arasındaki gecede başta kadınlar, çocuklar ve yaşlı insanlar olmak üzere 2 bin 897 Romanın Auschwitz toplama kampındaki Çingene aile kampında topluca öldürülmesidir. Soykırım dahilinde öldürülmüş kurbanların sayısına dair tahminler 220 bin ile 750 bin arasında değişmektedir. Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu organizasyonunda bizde bu acı tarihi soykırımı gerek sonraki kuşak romanlara gerekse, akrabalarımızın yaşadığı bu elim hadiseyi genel ve lokal kamuoyu nezdinde yad ediyoruz" dedi.

Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Halim Taşkara, açıklamanın sonunda Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ve katılımcıları, barış ve adaletin tesis edildiği bir dünya temennisiyle her bir canı temsilen denize çiçek bırakmaya davet etti.

Soykırıma uğrayanların anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup ardından barış ve adaletin tesis edildiği bir dünya temennisiyle her bir canı temsilen denize çiçekler bırakıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Edremit Edremit Almanya Dünya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title