Haberler

'Peygamlerler Şehri'nde Statta Kutlu Doğum Kutlaması

Şanlıurfa'da, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında ilk kez GAP Arena Stadyumu'nda kutlama yapıldı

Şanlıurfa'da, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında ilk kez GAP Arena Stadyumu'nda kutlama yapıldı. 30 bin kişinin katıldığı etkinlikte protokole tarikat şeyhleri de oturdu. Stadyuma belediyeye ait ilaçlama ekibi tarafından gül suyu püskürtüldü, izdiham nedeniyle içeri giremeyenler ile özel güvenlik görevlileri arasında yer yer olay çıktı.

Şanlıurfa Müftülüğü'nce organize edilen kutlu doğum günü etkinliği bu yıl ilk kez GAP Arena Stadyumu'nda yapıldı. Saat 20. 00'de başlayan program için stadyuma önce belediyenin araçları gülsuyu püskürttü. Aşırı izdihamda stat dolunca kapılar kapatıldı, dışarda kalan binlerce kişi içeri girmek için çaba harcadı. Güvenlik görevlileri dışarda kalanları sakinleştirmede hayli zorlandı.

Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından Ankara Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karali ve İstanbul Beyazıt Camii İmam Hatibi Suat Gözütok tarafından Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan program, semazenlerin gösterisiyle devam etti. Programda, Hz. Muhammed için şiirler ilahiler okundu, salavat ve tekbir getirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Keskin ile ilahiyatçı- yazar Harun Tokak, birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından öğrenciler arasında yapılan "Naat-ı Şerif ile mektup" dalındaki yarışmada dereceye giren öğrenciler cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. İlahileri seslendiren sanatçı Ertuğrul Erkişi, 'Minik Dualar Grubu'nun ilahilerini de okudu. Yaklaşık 4 saat süren programda Şanlıurfa'da kurulan 'Grup Dergah' ekibi ise sema gösterisi eşliğinde ilahiler söyledi.

Yaklaşık 30 bin kişinin tıklım tıklım doldurduğu GAP Arena Stadı'nın şeref tribününde Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile üst düzey kurum amirleriyle birlikte Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden İzzettin Aksan yan yana oturdu.

Gecede konuşan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da herkesin Kutlu Doğum Günü"nü kutlayarak, etkinliğin hazırlanışında emeği geçenlere teşekkür etti.

- Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title