Haberler

Özkan: 11 Temmuz'da Kuran Kursumuz Başlayacak

Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilciliği tarafından 6-12 yaş arası minik öğrencilere kuran kursu başlatılacak.

Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilciliği tarafından 6-12 yaş arası minik öğrencilere kuran kursu başlatılacak. Erzincan Müftülüğü tarafından belirlenecek olan bir öğretmenle derslere başlanacak olan kursa gelmek isteyen öğrencilere yönelik ücretsiz servis ayarlanacak.

Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilciliği binasında gerçekleşecek olan kurs saat 09.00'da başlayacak akşam 17.00'de bitecek. Gerçekleşecek olan kursa en az 50 öğrencinin katılması planlanıyor. Kurs 11 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 6 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan; "Türkiye Gençlik Vakfı olarak yaz okulu programları kapsamında temsilcilik olarak 6-12 yaş arasındaki minik öğrencilerimize kuran kursu düzenliyoruz. 11 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan kursumuzu en az 50 öğrenciyle başlatmayı planlıyoruz. 6 Ağustos Cuma günü bitecek olan kursumuz sabah saat 09.00'da başlayıp akşam saat 17.00'de sona erecek. Öğrencilerimizi ücretsiz servislerimiz sabah evlerinden alacak, akşam yine saatinde bırakacak. Kur'an, kainat kitabının bir tercümesidir. Cenab-ı Hakk'ın hem tekvini hem de teşrii ayetlerini okuyan bir tercümanıdır. Görünmeyen ve görünen alemin açıklayıcısıdır. Allah'ın isim, sıfat ve fiillerine ait özellikleri anlatan bir rehberdir. Meydana gelmiş ve gelecek olayları haber verendir. İnsanlığın terbiyecisidir. İnsanlığı mutluluğa götüren hakiki mürşididir. Özetle, bütün insanlığın her türlü manevi ve fikri ihtiyaçlarına kaynak olacak kitapları ihtiva eden kutlu bir kitaptır. Kur'an, gerek yaşantıda, gerekse vicdanlarda yerleştirdiği prensiplerle, hayatın bütün yönlerini içine alacak şekilde gayet açık bir metot ortaya koymuştur. Öyle orijinal bir metot ki, insanlık daha önce onun benzerini görmemiştir. O, insanlığa, madde ve manada daha önce hiç bir sistemin vermediğini vermiştir. Aynı zamanda, geçici ve bölgesel peygamberlik devri onunla sona ermiş, herkesi içine alan zaman-mekan bakımından evrensel peygamberlik müessesesi onunla başlamış ve onunla kıyamete kadar devam edecektir. Bizde bu mantıkla hareket ederek kuranın önemini öğrencilerimize anlatacağız" dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emre Özkan Erzincan Türkiye Yerel Haberler

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title