Haberler

Özel bireyler asker üniforması giyerek yemin etti

Güncelleme:

Özel bireyler asker üniforması giyerek yemin etti Sinop'ta zihinsel ve bedensel engelleri nedeniyle askerlik yapamayan 31 engelli vatandaş "Temsili Askerlik Uygulaması" ile bir günlük temel askerlik eğitiminin ardından yemin töreni heyecanı yaşadı.

Özel bireyler asker üniforması giyerek yemin etti

SİNOP - Sinop'ta zihinsel ve bedensel engelleri nedeniyle askerlik yapamayan 31 engelli vatandaş "Temsili Askerlik Uygulaması" ile bir günlük temel askerlik eğitiminin ardından yemin töreni heyecanı yaşadı.

Vatandaşlara askerlik yapmanın anayasa ile sağlanan bir hak olması nedeniyle Sinop İl Jandarma Komutanlığı'nda 31 özel genç için temsili yemin töreni düzenlendi. Asker üniforması giyen gençler, gördükleri 1 günlük temel eğitimin ardından büyük sevinç içinde aileleri ve komutanları huzurunda yemin etti. Törende bazı aileler duygu dolu anlar yaşadı.

Engeli nedeniyle askerliğe gidemediği için üzüldüğünü dile getiren Yunus Çağlar Aktaş, asker olabileceğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu ve heyecanlandığını kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda yürüyebilmeyi hedeflediklerini söyleyen Aktaş, "Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını düstur edinebilmek, milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırabilmek için canla başla çalışabilmektir. Vatan sana canım feda diyerek atalarımızın kanlarıyla suladıkları bu topraklarda ulu bir çınar olabilmek için ben de haykırıyorum, vatan sana canım feda. Hayatın bedenimizde oluşturdukları eksiklikler, bizim için engel değil farklılıktır. Bizlere içimizdeki vatan sevgisiyle bu toprakları sulayan birer nehir olma duygusunu yaşatan komutanlarımıza teşekkür ederiz. Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde konuştu.

Askerlik kanununca silah altına alınamayan vatandaşların askerlik haklarını yerine getirmeleri amacıyla töreni düzenlediklerini belirten Sinop İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ferhat Kuran, "Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ile şanlı Türk bayrağımız ve silah üzerine ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yemini ettiniz, tam bir asker oldunuz. Sevgili veliler, bugün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızdaki heyecan ve gözlerindeki pırıltıyı gözlemliyor, bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bugün hayatınız boyunca hatıralardan çıkmayacak mutlu bir gün olacaktır. Evlatlarınız artık bu şerefli yuvanın bir ferdi, askeri oldular. Bu tören vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi bir kez daha şükranla anıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ferhat Kuran ve protokol üyelerince künyeleri ve terhis belgeleri teslim edildi. Jandarma köpeklerinin gösterileri ve halk oyunu gösterisinin ardından protokol üyeleri, kullanılan askeri silahları ve teçhizatları inceledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sinop Yerel Haberler

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #129300 10-11 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bursa Bülbül filmi konusu nedir? Bursa Bülbül filiminin oyuncuları kimler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

title