Haberler

Osmanlı Mimarisi Okulda Yaşatılacak

Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi İşbirliğiyle, Yedişehitler İlköğretim Okulu'na Osmanlı Mimarisiyle 24 Derslikli Ek Bina Yapılacak.

Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi işbirliğiyle, Yedişehitler İlköğretim Okulu'na Osmanlı mimarisiyle 24 derslikli ek bina yapılacak.

Okul yapım protokolünün imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hasan Balaman, Yedişehitler Mahallesi'nin Isparta'nın en büyük yerleşim yerlerinden birisi olduğunu ve burada yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığını belirtti. Sürekli gelişen mahalle nüfusundan dolayı Yedişehitler İlköğretim Okulu'na öğrencilerin sığmadığını dile getiren Balaman, "Yaz ayı içerisinde ek bina tamamlanacak. Isparta'da bir ilki gereçleştirerek okulu Osmanlı mimarisiyle yapacağız. Bugünü ne kadar iyi inşa edersek, yarınlar da o kadar güzel olur” dedi.

Vali Şemsettin Uzun ise yaptığı konuşmada, yeni yapılacak ek binayla öğrencilerin daha mutlu ve huzurlu olacağına dikkat çekti. Okulların tabelalarını sattıklarını, ancak bunun kamuoyunda yanlış anlaşıldığını belirten Uzun, tabelaların okula destek olması amacıyla satıldığını vurguladı. Isparta'nın fiziki anlamda iyi bir il olduğunu kaydeden Uzun, yapılan bu çalışmaların örnek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Şemsettin Uzun ile Belediye Başkanı Hasan Balaman, okul yapım protokolünü beraber imzaladı.

(OB-ATA-Y)

20.04.2007 12:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title