Haberler

Osmaneli'de Görev Yapan Hemşireler Akşam Yemeğinde Buluştu

Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşireler, Hemşireler Haftası nedeniyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşireler, Hemşireler Haftası nedeniyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğe, hemşirelerin yanı sıra Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Üçkardeş, Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Başhekimi Ferhat Damkacı ve ilgililer katıldı.

Burada ilk olarak bir konuşma yapan Başhekim Ferhat Damkacı, hemşirelerin gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmekte olduğunu kaydetti. Damkacı, "Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur. Bu bakımdan hastanelerimizde verilen hizmetin vatandaşlarımızı memnun edecek bir şekilde yerine getirilebilmesi için büyük bir gayret gösteren hemşirelerimizin bu çabaları her türlü takdirin ve övgünün üzerindedir. Bu duygularla, 'önce insan' diyerek topluma hizmeti görev edinmiş, insanların sağlıkları için önemli ve kutsal bir görevi yerine getiren siz değerli hemşirelerimizi kutluyor, görevlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum" dedi.

Bilecik Devlet Hastanesi yöneticisi Hüseyin Üçkardeş ise, "Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Münür Şahin de, sağlığın, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biri olduğuna dikkat çekti. Bu ihtiyaca cevap veren personel için en önemli meslek grubunun hemşireler olduğunu ifade eden Başkan Şahin, "Hemşirelik, güç çalışma şartları gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Temellinde sevgi, saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Kaymakam Edip Çakıcı, hemşirelerin çok kutsal bir görev ifa ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Hastalara ne kadar güler yüz, ne kadar ilgi alaka gösterirseniz o kadar hayır duası alırsınız. Yapılacak en ufak hata insan hayatını etkilediği için çok ciddi bir iştir. Sizler işlerinizi ne kadar iyi yaparsanız o kadar dua alırsınız. O yüzden mesleki olarak çok iyi bir fırsata sahipsiniz. Hemşirelik hizmeti sağlık sektörünün olmazsa olmazlarından biridir. Sağlık hizmetleri doktoru, hemşiresi ve diğer sağlık çalışanları ile bir ekip hizmetidir. Hemşirelik bu ekip hizmetinin olmazsa olmaz ve en temel unsurlarındandır. Hemşirelik insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Sağlık hizmetinin bu en temel ve asli unsurunu oluşturan, insan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak büyük bir sabır ve sevgiyle çalışıp, sağlık hizmetlerinin bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan tüm hemşirelerimizin Hemşireler Günü'nü kutluyorum." - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edip Çakıcı Münür Şahin Osmaneli Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BU AKŞAM HANGİ DİZİLER VAR? 2 Mayıs TV yayın akışı! Bugün hangi diziler yayınlanıyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 2 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Survivor Yasin elendi mi? Dün akşam Survivor'a kim veda etti? Survivor eleme adayları kim oldu? 2 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Mayıs Survivor elenen isim! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Resmi Gazete bugün (2 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title