Haberler

Önce Çevre Sonra Karne Dediler

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda uygulanan "Değerler Eğitimi" kapsamında Gümüşhane Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa çevre yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda uygulanan "Değerler Eğitimi" kapsamında Gümüşhane Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa çevre yürüyüşü gerçekleştirildi.

Mayıs ayı içerisinde tüm eğitim kurumlarında "Çevre Bilincine" yönelik olarak eğitim çalışmalarının yapıldığı uygulamada öğrencilerin karnelerini alacakları gün temiz bir çevre için "Önce Çevre Sonra Karne" sloganı ile gerçekleştirdikleri yürüyüşte tüm topluma temiz bir çevre mesajı verdiler.

Kampanya kapsamında il merkezindeki okullarda okuyan öğrenciler, gruplar halinde okullarından çıkarak ellerinde çöp poşetleri ile çöp toplayarak Zafer Meydanında buluştu.

Zafer Meydanında düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı burada yaptığı konuşmada herkesin güzel bir çevrede yaşamak istediğini belirterek, "Çevre dediğimiz zaman aklımıza sadece temizlik gelmemelidir. Çevre bir yaşam tarzıdır, bir bütünlüktür; yaylada, mezrada piknik yaparken doğaya duyduğumuz saygının bir ifadesidir. Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyorsak, toplum bireyleri üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Bizler duyarlı vatandaşlar olarak çevre bilincinin oluşmasını sağlamalıyız." dedi.

Önemli olan şeyin temizlemekten ziyade bir yeri, bir ortamı temiz saklamak olduğunu kaydeden Canlı, "Günümüzde bir öğrenci, çevresini ve ailesini yönlendiren bir konumda yer almaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapmış olduğumuz çalışma çerçevesinde siz değerli öğrencilerin tespit ettiği yöntem üzerinden yürümeye çalıştık. Yani burada yöntemi bizler belirlemedik, sizler belirlediniz. Dolayısıyla başarı sizin başarınızdır. Kampanya kapsamında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise bugün dünyada insanlığın karşılaştığı en büyük problemlerden birinin çevre kirliliği olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çevre bilincinin yerleşmesi açısından okullarda bir ay süreyle bu konuda etkinlik yapıldığını dile getiren Aktaş, "Yarınlarımız bizlerin değil, çocuklarımızındır. Çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak adına çevreye karşı duyarlı olmak ve çevre noktasında kirliliği bir şekilde önlemenin gayreti içerisinde olmalıyız." dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun da, öğrencilerde ve vatandaşlarda çevre bilincine yönelik bir duyarlılık oluşturmak amacıyla mayıs ayı içerisinde okullarda birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Gümüşhane Belediye Başkanlığının destekleriyle okullarımızda öğrencilerimiz için şapka ve tişörtler yaptırılmıştır. Aynı zamanda öğrencilerimiz tarafından belirlenen sloganlar Belediye Başkanlığı tarafından şehrin muhtelif yerlerine asılmıştır. Şu anda şehrimizde çevre duyarlılığı konusunda vatandaşlarımıza yansıttığımız duygu ve düşünceler tamamen öğrencilerimiz tarafından belirlenen sloganlar ve onların duygularını içeren ifadelerdir." şeklinde konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Canlı Hızır Aktaş Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title