Haberler

OKÜSEM'de Mantar Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi

Güncelleme:

5. Uygulamalı Beyaz Şapkalı Kültür Mantarı Kursu ve 2. Uygulamalı İstiridye-Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Kursu, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) tarafından düzenlenen 5. Uygulamalı Beyaz Şapkalı Kültür Mantarı Kursu ve 2. Uygulamalı İstiridye-Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Kursu, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

OKÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halef Dizlek, her yıl çeşitli kurslar düzenlediklerini ve bu kurslar içerisinde en istikrarlı biçimde devam edenin mantar yetiştiriciliği kursu olduğunu söyledi. Dizlek, "Her ilanda kursiyerler ilgi gösteriyor. Bu yıl şapkalı mantar kursuna toplam 10 kişi müracaatta bulundu. 10'u da başarılı bir şekilde kursu tamamladı. Diğer İstiridye Mantarı kursuna ise 18 kişi katıldı ve bunlarda başarılı bir şekilde kursu tamamladılar. Bu kurslara sadece Osmaniye'den değil Gaziantep, Adana, Mersin ve İstanbul'dan katılım sağlandı" dedi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca isea mantar yetiştiriciliğinin kelime olarak basit gelse de ekonomik değer bakımından büyük bir anlam ifade ettiğini belirterek, "Biz mutlulukla şunu görüyoruz ki üniversitemizde beş yıldır düzenlemiş olduğumuz mantar yetiştiriciliği kursuna güzel bir ilgi var. Bunda önemli olan kursların yapılması, kursiyerlerimizin başarılı olması değil bunların gerçek hayatta ekonomik katkıya dönüşmesi ve bu konuda da çok güzel dönüşümler alıyoruz. Şuanda da kendi ailesini ekonomisini sağlayan kursiyerlerimizi biliyoruz. 28 Kursiyerimiz başarıyla bu kursu tamamladılar. Kurslarımızı sadece kağıt üzerinde değil uygulamalı olarak birebir gerçekleştirdiler. Kursiyerlerimize almış oldukları bu eğitimlerin hayatlarında artı bir değer sağlamasını diliyorum. İnşallah buradan aldıkları kursla kendi işlerini kurarlar" şeklinde konuştu.

Tören sonrasında kursiyerlerin yetiştirdiği mantarlar pişirilerek davetlilere ikram edildi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Yerel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title