Haberler

Öğrencilere milli mücadele dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu anlatıldı

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen programda Bursa Erkek Lisesi öğrencilerine Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı ve milli mücadele yıllarından Türkiye Cumhuriyeti'ne giden süreç anlatıldı.

Osmangazi Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen programda Bursa Erkek Lisesi öğrencilerine Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı ve milli mücadele yıllarından Türkiye Cumhuriyeti'ne giden süreç anlatıldı.

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki liselerde düzenlediği programlarla öğrencilere tarih şuurunu ve milli değerleri anlatarak sevdiriyor. Yıl boyunca çok sayıda kültürel ve tarihi etkinlik düzenleyen Osmangazi Belediyesi bu etkinliklerden birini de Bursa Erkek Lisesi'nde düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadele dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarını anlattı.

Bursa Erkek Lisesi'nde düzenlenen programa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Binbaşı, Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Anlamlı programın sunumundan dolayı Karabağ'a teşekkür eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Binbaşı, "Türk Milleti olarak bizim en büyük kazanımımız egemenlik kayıtsız şartsız milletin ilkesinin teminatı Cumhuriyettir. Bu mirasımızı gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmalıyız" dedi.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği panelde Mustafa Kemal Atatürk'ün harp ustası olduğunu belirten Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, milli mücadele döneminde yaşanan ibret verici olayları örneklerle anlattı. Arslan, "Mustafa Kemal Atatürk der ki, savaş sadece cephede kalırsa başarısızlık kaçınılmaz olur. Savaşı evinde oturan, tarlasını işleten, dükkanını çalıştıran, kadın, erkek, genç ve yaşlı herkesin hissetmesi lazım. Zafer ancak böyle gelir. Türk Milleti, kadın, erkek, genç ve yaşlısıyla hatta kimi yerde çocuklarıyla mücadele verir. Bir gazete kupüründen örnek vereyim Bursa'da Kuvacı İslam 12 yaşında Yunan işgali sırasında Hakimiye-i Milliye Gazetesi'ne Şubat 1920 tarihinde haber oluyor. Kuvacı İslam Bursa işgal edilince arkadaşlarıyla birlikte dağa çıkarak dönemin Bursa'daki işgal kuvvetleri komutanına bir mektup yazıyorlar. Mektupta şu satırları yazıyorlar, 'Şimdi biz gidiyoruz ama ordumuzla beraber geri döneceğiz'. Mustafa Kemal Atatürk de şöyle diyor; 'Cumhuriyet demek sadece bir rejim değişikliği değildir. Cumhuriyet vatan, dalgalanan bayrak, bağımsızlık ve uğruna on binlerce verilmiş şehit demektir" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Binbaşı, Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan'a sunumundan dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Osmangazi Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti Osmangazi Türkiye Bursa Eğitim Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

title