Haberler

Öğrenciler 'Mektup Arkadaşım' Projesi Sayesinde İlk Defa Mektup Gönderdi

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Şabaniye Köyü Ortaokulu öğrencileri, 'Mektup Arkadaşım' projesi kapsamında ilk defa mektup gönderdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Şabaniye Köyü Ortaokulu öğrencileri, 'Mektup Arkadaşım' projesi kapsamında ilk defa mektup gönderdi.

Şabaniye köyündeki ortaokulda eğitim gören 60 öğrenci, Türkçe öğretmeni Hasan Doğan ve İngilizce öğretmeni Suna Topuz refakatinde Cizre'de PTT şubesine gelerek; Trabzon, Tokat, Hakkari ve İzmir'de bulunan hiç tanımadıkları arkadaşlarına mektup gönderdi. Projenin temel amacının farklı bölgelerde yaşayan öğrencilerin akranlarıyla mektup vasıtasıyla sosyal yaşantı oluşturmalarını sağlamak olduğunu kaydeden Türkçe öğretmeni Doğan, öğrencilerin birbirlerinin kültürlerini tanımalarını, farklı bölgelerde yaşayan yaşıtlarının hayatlarını ve hayallerini öğrenmelerini, öğrencilerin kendilerini anlatma ve karşısındakini anlama becerilerini geliştirmelerinde büyük bir kolaylık sağlayacağını belirtti. Doğan, "Öğrencilere yönelik hayata geçirdiğimiz 'Mektup Arkadaşım' projesi; öğrencilere, hayatın sadece yaşadıkları şehirden, bölgeden ibaret olmadığını göstermek, bu vesileyle düşünme ve düşündüklerini yazıya dökebilme becerilerini geliştirmek amacıyla öğrencilerin doğru yazma ve noktalama işaretlerini kullanma becerilerini geliştirecektir. Bu anlamda öğrenciler için hayata geçirdiğimiz 'Mektup Arkadaşım' projesini hayata geçirmemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Cizre Kaymakamı Şenol Koca'ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Bozkuş'a okulumuz öğrencileri adına teşekkür ediyorum" dedi.

Öğretmenlerinin refakatinde PTT şubesine gelen 60 öğrenci kendi yazdıkları mektupları Trabzon, Tokat, Hakkari ve İzmir'de bulunan arkadaşlarına gönderdi. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, ilk defa mektup göndermenin mutluluğunu yaşadı.

Mektup yollamak için Cizre'ye gelen öğrenciler tarihi mekanları ve Dicle Nehri kıyısındaki parkları da gezip, daha sonra Cizre Kaymakamı Şenol Koca ve eşi Özler Koca'nın kendileri için düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Koca, "Mektup Arkadaşım projesi sizlere yeni dostlar kazandıracaktır. Kiminiz Trabzon, kiminiz Tokat, kiminiz İzmir kiminiz de komşu ilimiz olan Hakkari'de bulunan arkadaşınıza yazdığınız mektupları gönderdiniz. Mektup arkadaşlarınıza onları Cizre hakkında meraklandıracak konularda yazın ki Cizre'yi merak edip sizleri ziyarete gelsinler. Bu projeyi sadece bir okulla sınırlamamak gerekir. İlçemiz köylerinden Mektup Arkadaşım projesi kapsamında en çok mektuplaşan toplam 10 okuldan 40 öğrenciyi önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde Mardin ve Urfa gezisine göndereceğiz. Bu anlamda Mektup Arkadaşım projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakam Koca ve eşi Özler Koca, yemek sonunda öğrencilere birer kitap hediye etti. Öğrenciler, Kaymakam Koca, eşi Özler Koca ve Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şenol Koca Trabzon Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title