Haberler

Niğde Güneş Tarlalarıyla Enerji Üretecek

Türkiye’de en fazla güneş alan Niğde, güneş enerjisi atağına geçti.

Türkiye'de en fazla güneş alan Niğde, güneş enerjisi atağına geçti.

Niğde Valiliği'nin girişimleri sonucu Bor ilçesine Enerji İhtisas Bölgesi kurulumu gerçekleşirken özel firmalarda güneş enerjisi alanında çalışmalar yürütüyor. Güneş Enerji Santralleri üzerinde çalışma yapan Niğdeli iş adamı Hasan Duru, Yeşilgölcük kasabasında 60 dönüm arazi üzerine kurulacak 3.432 megavat gücündeki Güneş Enerji Santralinde toplamda 13 bin 200 adet güneş paneli kuracak.

Güneş Enerji santralinin geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Hasan Duru, Nasa'nın verilerine göre yıl içerisinde toplam güneş ışınımı en fazla yüzde 2 değişim gösterdiğini ve bu da güneş yatırımlarını stabil ve güvenilir kıldığını belirterek, inşaat sürecinde yaklaşık 40 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Güneş Enerji santrali ile ilgili teknik bilgiler veren Akım Elektronik A.Ş. AR-GE direktörü Burak Duru, "Dünyada 15 milyon kilometre uzaklıkta bulunan güneşte, meydana gelen reaksiyonlar sonucu ortaya çıkan güneş ışınları saniyede 300 bin kilometre hızla 8 dakikada dünyaya ulaşmaktadır. Güneşten çıkan ışık ışınlarının yalnız 2,2 milyarda biri yeryüzüne düşmekte olup geri kalanı uzay boşluğunda devam etmektedir. Dünya'ya ulaşan güneş ışınlarının yeryüzünde oluşturduğu ortalama güç yaklaşık 1000 watt metre kare olup, dünyadaki 15 dakikalık güneş ısınımı yüzde yüz verimle elektrik enerjisine dönüştürebilseydi tüm dünyanın 1 yıllık enerji ihtiyacı karşılanmış olurdu. Burada kurulacak olan elektrik santrali temel şu mantıkla çalışacaktır. Güneşten gelen ışınların enerjisi güneş panellerinde elektrik akımı meydana getirmekte olup, ortaya çıkan bu düz akım inverterler yardımı ile alternatif akıma çevrilerek şebeke elektriğine verilecek." diye konuştu.

1 HAZİRAN'DA FAALİYETTE

Yeşilgölcük kasabası sınırları içerisinde toplamda 60 dönüm arazi üzerine 13 bin 200 güneş panelinin kurulacağını belirten Direktör Duru, "toplamda 3.432 Megavat gücündeki güneş enerji santralimizde 13 bin 200 adet 260 vatlık dünyada en çok üretilen ve kullanılan Yingli marka güneş panelleri kurulacak olup yine dünyada inverter konusunda en çok tercih edilen Alman teknolojisi kullanacağız. Santralimiz 1 Haziran 2016 tarihinde faaliyete geçecek." diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilgölcük Türkiye Niğde Nasa Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title