Haberler

Neü Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Bu Yıl İlk Kez Öğrenci Alıyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Beden Eğitimi ve Spor Bölümü bu yıl ilk kez öğrenci alacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Beden Eğitimi ve Spor Bölümü bu yıl ilk kez öğrenci alacak. 60 öğrencinin alınacağı bölüme girmek için adaylar özel yetenek sınavında ter döktü.

Bölüm hakkında bilgi veren AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Beden Eğitimi ve Spor bölümüne 60 öğrenciyi seçmek için sınavın gerçekleştirildiğini söyledi. Bu sınavı ilk kez gerçekleştirdiklerini ve bölüme ilk kez öğrenci alınacağını belirten Kırbıyık, "2016'da kurulan bölümümüze 2017'de ilk kez öğrenci alıyoruz. Sınavda kullanmış olduğumuz cihazlar Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin belirlediği cihazlardır" dedi.

Sınavda koordinasyonunun 8 bölümden olduğunu ifade eden Kırbıyık, hiçbir branşa ağırlık verilmediğini bütün branşların test edildiğini söyledi. Farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin jüri üyesi olarak görev yaptığını ifade eden Kırbıyık, sınavın son derece objektif olduğuna vurgu yaparak, "Şeffaf bir sınav olma özelliğini taşıyor. Herkes her türlü veriyi görebiliyor. Anında herkese buradaki bilgiler ulaşabiliyor. Şu an aynı zamanda burada yapılmakta olan sınav, dışarıdaki izleyicilere de canlı olarak aktarılmaktadır. Herkes bu sınavı rahatlıkla takip edebilmektedir" şeklinde konuştu

"Akademik olarak da başarılı öğrenciler yetişecek"

AKEF Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Uzun da öğrencileri koordinasyon parkuruna bağlı olarak sınava tabi tuttuklarını, temel motorik özelliklerin ölçülerek öğrencilerin alımının yapıldığını kaydetti. Sınavın gayet şeffaf olduğunu vurgulayan Uzun, bütün düzeneklerin dışarıdan takip edilebildiğini belirtti. 5 ayrı kamera ile tüm sistemin analiz edildiğini aktaran Uzun, öğrencilerin itiraz etmesi halinde hangi istasyonda itiraz varsa o istasyonu kayıt eden kameradan analizin yapıldığını belirtti. Uzun, "Genel anlamda öğrencilerin temel motorik özelliklerini ölçtüğümüz için öğrencilerin beden eğitimi öğretmenliği yapıp yapamayacağı konusunda bir kanıya varmaya çalışıyoruz. Buna bağlı olarak da öğrencileri sınav sonucuna göre alacağız. Başvuru puanımız 250 puan. Gelen öğrencilerimizin akademik anlamda da başarılı olacağını düşünüyoruz. İyi bir eğitim-öğretim yapmak için buna önem veriyoruz" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Keleşoğlu Ahmet Uzun Türkiye Yerel Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI! Toki'nin başvuru şartları neler?
Pendik'te bulunan cesetle ilgili kan donduran detaylar! 16 parçaya bölünmüş, derisi bile yüzülmüş

Pendik'te bulunan cesetle ilgili kan donduran detaylar! 16 parçaya bölünmüş, derisi bile yüzülmüş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title