Haberler

Nermin Bezmen Yeni Kitabını İmzalıyor

D&R ve Adana Optimum, ünlü yazarları okuyucuları ile buluşturmaya devam ediyor.

D&R ve Adana Optimum, ünlü yazarları okuyucuları ile buluşturmaya devam ediyor. D&R Adana Optimum'un bu haftaki konuğu, yeni kitabının imza günü ile Nermin Bezmen.

Nermin Bezmen, "Kurt Seyt & Shura" ve "Kurt Seyt & Murka"nın ardından bu kez dedesi Kurt Seyit ile ilişkisini kaleme aldığı son romanı "Dedem Kurt Seyit ve Ben" kitabının imza günü için 23 Mart Pazar günü saat 17.00'da D&R Adana Optimum'da okuyucuları ile buluşuyor.

Bezmen, Kurt Seyit'in destanlaşan yaşam öyküsü hakkında şunları not ediyor: "Hayal gücümü yanıma alarak yaşanmışları yakaladığım serüven dolu bir yolculuktur. 1877'nin Çarlık Rusyasında, polkaların, troykaların karlı dünyasına, St. Petersburg'un Çar II. Nikola devrinin saltanatlı dünyasına, Birinci Dünya Harbi'nin Karpatlar Cephesi'ne, Bolşevik İhtilali'nin kanlı günlerine ve nihayet işgal altındaki Osmanlı'nın son payitahtı olan İstanbul'a, Pera'nın kışkırtıcı, baştan çıkartıcı dünyasına ve Atatürk'ün modern Türkiye'sinde 1944'e kadar uzanan yolculuğun gerçek öyküsüdür destanlaşan bu romanlar.

Çılgınca yaşanan bir aşkın, bir daha buluşulmamak üzere geride bırakılan hayatların, ailelerin, toprakların, sevilenlerin anısına duyulan çaresiz hüzünlerin ve bu hüzünlerin birleştirdiği ruhların serüvenidir.

Kaybedilen ve tekrar sahiplenilemeyecek her şeylerini bir diğerinin aşkında bulan, bedenlerinin ve ruhlarının kaynaşmasında teselli arayarak yalnızlıklarını unutmaya çalışan gerçek aşıkların, Kurt Seyit ve Şura'nın, severken acıtan, kıskançlığıyla aşkını yoran Murka'nın eşliğinde yaptığım aşk, hasret, coşku, tutku ve hüzün dolu bir yolculuktur bu.

Kurt Seyt & Shura, Kurt Seyt & Murka ve onların kardeşi olan Mengene Göçmenleri sadece köklerimi aramak ve anlamak için yaptığım bir yolculuk olmadı. Onlar, kendimi de keşfettiğim, içsel yolculuğun dünyaları da oldular. Büyüklerimi anlamak için sorarak, sorgulayarak, cevaplar arayarak yazdım bu öyküleri. Onların nesiller boyu seçimlerinin, tavırlarının, özellikle sevgi, aşk, nefret, kıskançlık, hüzün, coşku, tutku dolu duygularının sebeplerini çözmeye çalışarak, adeta her biriyle tek tek konuşup cevapları kağıda döker gibi yazdım cetlerimi ve hüzün dolu tarihimizi. Onların ruhlarının adeta arzuhalcisi oldum. Bu beni geçmişime ve geçmişimi temsil edenlere daha da yaklaştırdı. Yazdığımdan çok daha fazlasını anlattı ve çok daha fazlasını öğretti bütün bu yakınlaşmalar."

Bezmen, Kurt Seyit'in kendisi için anlamını da şöyle anlatıyor:

"En büyük sırdaşlığı ve bütünleşmeyi dedem Kurt Seyit'le yaşadım! Zira her şeyin başlangıcıydı o. Bu serüven Kurt Seyit'le başlamıştı. Kurt Seyit'i yazdığım iki roman boyunca geçen bin dokuz sayfanın ardından, onun ölümüyle ayrılmış gibi görünsek de, aslında hiç ama hiç ayrılmadık biz. Kurt Seyit'e yeniden hayat verdiğim satırlar, her yeni okuyucuyla buluştuğunda yeniden canlanarak onun ölmesine hiçbir zaman izin vermiyorlar. Kurt Seyit artık ölümsüz. Kurt Seyit'in ardından, beni yazar Nermin olarak da, en çok yaşatacak olan şey yine bu çok özel bağ olacak" - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nermin Bezmen Petersburg 23 Mart Yerel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title