Haberler

Nazilli Atatürk'ü andı

Güncelleme:

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümü düzenlenen törenle anıldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümü düzenlenen törenle anıldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nazilli'de de tüm hayat saat 09.05'de durdu. Nazilli'deki törenler ilk olarak İstasyon Meydanı'nda bulunan Atatürk büstü önünde gerçekleştirildi. Kaymakamlık ve Belediye başkanlığı çelenklerinin sunumundan sonra sirenler 09.05'de çaldığında 2 dakika süreyle hayat durdu. Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ceyhun Ayvazoğlu, ilçe protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları, ilçedeki okullardan gelen öğrenciler, öğretmenler ve daire müdürlerinin katılımı ile saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından göndere çekilen bayrakların yarıya indirilmesi ile anma törenleri başladı.

"Atatürk; birçok meziyeti şahsında toplamış büyük bir devlet adamıdır"

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi organizesinde devam eden törenlerde günün anlam ve önemine ithafen bir konuşma yapan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek: "Tüm Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlamış, Cumhuriyetimizin 100. yılınını kutladığımız bu günlerde cumhuriyetimiz temelleri sağlam bir şekilde atılmıştır. Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en büyük liderlerinden olan Atatürk, kısa hayatına büyük işler sığdırmıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Müdür Şimşek'in konuşmasının ardından Atatürk Haftası kapsamında ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon, afiş ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından sahne alan Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri oratoryo ve şarkılarla Atatürk'ü andı. Salon girişindeki öğrenciler tarafından hazırlanan eserler de büyük beğeni ile izlendi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazilli Aydın Eğitim Yerel Haberler

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

YKS yabancı dil sınavı (YDT) saat kaçta? YDT sınavı hangi tarihte, ne zaman yapılacak? AYT kaçta bitiyor? AYT sınavı kaçta biter, kaç dakika sonra çıkılır? 9 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Haziran dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor?
Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

title