Haberler

Muş'ta Umreciler Törenle Uğurlandı

Muş'tan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Umre'ye gidecek vatandaşlar, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programla uğurlandılar.

Muş'tan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Umre'ye gidecek vatandaşlar, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programla uğurlandılar.

Muş'tan Suudi Arabistan'a ekonomik 1. tur ile Umre ziyaretine gidecek olan 99 kişi için Terminal Camisi'nde uğurlama töreni yapıldı. Uğurlama töreninde konuşan İl Müftülüğü Şube Müdürü Feyat Asya, hacı ve umrecilerin Allah'ın misafirleri olduğunu hatırlattı. Asya, umrecilerin kutsal topraklarda ülkemizin birlik ve beraberliği için dua etmelerini istedi.

İl Müftü Vekili Orhan İmamoğlu ise, giderken ilk yapılması gereken işin anne-baba ya da aile bireyleri arasındaki kırgınlıkların giderilmesi olduğuna dikkat çekti. Hac ve umrenin çok zor bir ibadet olduğunu dile getiren İmamoğlu, "Çünkü Peygamber Efendimiz bile 'Allah'ım onu bana kabul et, onu bana kolaylaştır' diyerek dua etmiştir. Siz oralarda Allah'ın aşkından dolayı o meşakkatleri görmeyeceksiniz bile. Çünkü manen doyacaksınız. Bu maneviyat meyvesini yemek için, tarihi yaşayarak ondan zevk almak için ruhunuzu doyurunuz" diyerek uyarılarda bulundu.

Törene Muş Milletvekili Faruk Işık ve Belediye Başkanı Necmettin Dede ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Feyat Asya Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title