Haberler

Mühendislere Çarpan Sürücüye 15 Yıl Hapis İstendi

Samsun'da yolun karşı tarafına geçmek isteyen 2 mühendise çarparak 1'inin ölümüne diğerinin yaralanmasına neden olan 51 yaşındaki Fahri Duran, yargılanmaya başlandı.

Samsun'da geçen Aralık ayında yolun karşı tarafına geçmek isteyen 2 mühendise çarparak 1'inin ölümüne diğerinin yaralanmasına neden olan 51 yaşındaki Fahri Duran, yargılanmayı başlandı. Kazada hatalı olmadığını öne süren tutuklu sanık Duran, "Bana yeşil yanıyordu. 2 kişi konuşarak yola indi. Yolun ortasında geçip geçmeme konusunda kararsız kaldılar. Onlara çarpmamak için sol şeride geçtim ama kaza oldu. Çok üzgünüm" dedi.

Kaza, geçen Aralık ayında merkez İlkadım İlçesi Atatürk Bulvarı'nda akşam saatlerinde meydana geldi. Ordu'dan gelen ve dul olan Ziraat Mühendisi 39 yaşındaki Mahmut Yılmaz ile Tokat'taki arkadaşı harita mühendisi evli ve 2 çocuk annesi, 39 yaşındaki Özlem Türkaydın, bir iş için Samsun'da buluştu. Atatürk Bulvarı'nda yolun karşı tarafına yaya geçmek isteyen iki arkadaşa, Fahri Duran'ın kullandığı 55 EC 389 plakalı otomobil çarparak kaçtı. Kazada yaralanan mühendislerden Türkaydın, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırması'nda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Kaza ardından soruşturma başlatan polis olay yerinde kırılıp düşen otomobilin dikiz aynasından yola çıkarak sürücü Fahri Duran'ı 1 gün sonra yakaladı. Nöbetçi Mahkemeye çıkarılan Duran tutuklandı.

Bugün Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 kişinin ölümüre neden olmak ve 1 kişiyi de yaralamak suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkarılan Fahri Duran kazada kendisinin hatalı olmadığını öne sürdü. Duran, 70 kilometre hızla gittiği sırada yola 2 kişinin çıktığını belirterek, "Önce 2 kişi yola çıktı. Ardından iki kişi daha konuşarak yola atladı. Bana yeşil yanıyordu. Çarpmamak için sol şeride geçtim. Ancak, 2 kişi geçip geçmeme konusunda kararsız kalınca kaza oldu. Korktuğum içinde durmayıp kaçtım. Çok üzgünüm" dedi. Duruşmaya kazada yaralanan Mahmut Yılmaz katılmazken, ölen Özlem Türkaydın'ın yakınları sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Dava, Mahmut Yılmaz'ın ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title