Haberler

Muğlaspor Altyapısında Devrim

Profesyonel ligde kalıcı bir kadro oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışan Muğlaspor geleceğin yıldızlarını ülke futboluna kazandırmak için futbol alt yapısında devrim gibi bir karar aldı.

Profesyonel ligde kalıcı bir kadro oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışan Muğla spor geleceğin yıldızlarını ülke futboluna kazandırmak için futbol alt yapısında devrim gibi bir karar aldı.

Kentteki Muğla spor, Atletik spor ve Saburhane spor futbol alt yapıları Muğla spor koordinesinde tek bir çatı altında birleştirildi. Muğla'da son bir kaç yıldır alt yapıda önemli çalışmalar yapan Atletik spor tüm teknik kadro ve sporcuları ile Muğla spor bünyesine katılırken, kentteki tüm futbol okulları ise Muğla spor koordinesinde Saburhane spor tarafından çalıştırılacak.

3. Lig ekiplerinden Muğla spor'da yönetim kurulu bir yandan ligde kalıcı kadro oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışırken, bir yandan da güçlü bir alt yapı kurmak için devrim niteliğinde karar aldı. Yeşil beyazlı kulüp geleceğin futbol yıldızlarını yetiştirmek için kentteki futbol alt yapısını tek bir çatı altında birleştirdi.

Futbol alt yapısının tek çatı altında toplanması protokolünün imzalandığı toplantıya Muğla spor Kulübü Başkanı Haluk Beyimoğlu, Atletik spor Başkanı ve Muğla spor Yönetim Kurulu Üyesi Began Çağlav, Saburhane spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çelebi ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ATLETİKSPOR MUĞLASPOR BÜNYESİNE KATILDI

Muğla spor büyük alt yapı projesinin ilk ayağında son bir kaç yıldır futbol alt yapısında önemli çalışmalar yapan Atletik spor tüm teknik kadro ve futbolcuları ile Muğla spor bünyesine katıldı. Konuyla ilgili hazırlanan protokole Muğla spor Başkanı Haluk Beyimoğlu ile Atletik spor Başkanı Began Çağlav imza koydu. Kendisinin Başkanı olduğu Atletik spor'un tüm sporcu ordusu ile Muğla spor'a katıldığını ifade eden Çağlav, bu projenin önümüzdeki yıllarda meyvelerini mutlaka vereceğini söyledi. Atletik spor Başkanı Began Çağlav ve Atletik spor ailesine teşekkür ederek sözlerine başlayan Muğla spor Kulübü Başkanı Haluk Beyimoğlu'da, "Began Çağlav yıllardır emek verdiği takımını söz konusu Muğlap spor olunca bir kalemde bizim bünyemize katılmasına karar verdi. Şehrin bunu bilmesi gerektiğini ifade ediyorum" dedi.

FUTBOL OKULLARI MUĞLASPOR KOORDİNESİNDE SABURHANESPOR'A VERİLDİ

Muğla spor'un büyük alt yapı projesi kapsamında kentteki tüm futbol okulları Muğla spor koordinesinde Saburhane spor'a verildi. Proje gereği yaş gruplarındaki çocuklar Saburhane spor futbol okulunda yetiştikten sonra Muğla spor forması ile lisanslı sporcu olarak mücadelesine devam edecek.

Futbol okullarında eğitim verecek olan antrenörlerin üç kulübün ortak antrenör havuzundan belirleneceğini ifade eden Muğla spor'un Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Began Çağlav, "12 ay sürecek futbol okulu çalışmaları Muğla spor koordinesinde Saburhane spor tarafından çalıştırılacak. Futbol okulunda tespit edilen çocuklar Muğla spor tarafından lisanslandırılacak. Daha sonra 16-17 yaş grubu oyuncular Süper Amatör Ligdeki pilot takımımız Menteşegücünde mücadele edecek. Bu projeyi bir okul gibi düşünürsek Futbol okulu anaokul, ilkokul ve ortaokul Muğla spor, lisemiz Menteşegücü spor, üniversitemiz ise Muğla spor profesyonel takımı olacak. Bu projenin ilimiz futboluna ve Muğla spor'a büyük yararlar getireceğini umut ediyorum. Bu proje Muğla spor'umuza ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu büyük projenin Muğla spor'un kuruluş yıllarına benzediğini ifade eden Muğla spor Kulübü Başkanı Haluk Beyimoğlu'da, 'Muğlasporumuzda buna benzer bir ruhla o dönem ki kulüplerin birleşmesi ile kurulmuştu. Şimdi buna benzer bir çalışma ile alt yapıda önemli bir adım atıyoruz. Üç kulübün birleşmesi ile önümüzdeki yıllarda Muğla spor'un güzel göreceğine inancımız tam. Bu projenin gerçekleşmesinde katkı sağlayan Atletik spor ve Saburhane spor Başkanlarına ve yönetim kurullarına büyük Muğla spor ailemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu büyük projeyi şehrimizin büyüklerine de anlattık ve tam destek aldık. Bu projenin meyvelerini dört yıl sonra almaya başlayacağız. Projenin ilimize ve Muğla spor ailemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Alt yapı projesi içinde yer aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Saburhane spor Başkanı Hüseyin Çelebi ise, "Saburhane spor olarak çocuklara spor yaptırmak amacıyla kurulan bir kulübüz. Bu çalışmaları yaparken hep üst kimliğimiz Muğlaspor oldu. Bugüne kadar alt yapımızda tespit ettiğimiz yetenekli oyuncuları Muğlaspor bünyesine kattık. 3 yıldır çok güzel çalışmalar yapmışız ki Muğlasporumuz bizlere bu proje ile sahip çıktı. Bundan sonra da eskiden olduğu gibi çocuklarımıza sahip çıkarak güzel işlere imza atmak istiyoruz. Projenin gerçekleşmesinde destek olan herkese Saburhanespor olarak çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Çelebi Muğla Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title