Haberler

Muğla'da Yamaçta Mahsur Kalan 3 Kişiyi Akut Kurtardı

Fethiye'de yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için yamaca tırmanan ve mahsur kalan 3 kişi, AKUT ekibinin 12 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Fethiye'de yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için yamaca tırmanan ve mahsur kalan 3 kişi, AKUT Fethiye ekibinin 12 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Fethiye'de tatillerini geçiren Metin Demirci, Selçuk Demir ve Uğur Kaya, yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için Kayaköy'den Gemiler Koyu mevkisine gitti. Manzarayı daha yüksekten görüntülemek için Soğuksu bölgesindeki yamaca tırmanan ve mahsur kalan Demirci ile beraberindekiler jandarmadan yardım istedi.

Bölgedeki sarp arazi koşulları nedeniyle mahsur kalanlara ulaşamayan jandarma, durumu AKUT Fethiye ekibine bildirdi.

Bölgeye 8 kişilik bir ekiple gelen AKUT, yaklaşık 15 kilometre yürüyerek turistlerin yakınındaki bir alana ulaştı. AKUT ekipleri, kayalık arazi nedeniyle yanlarına gidemediği 3 kişiyi, yaklaşık 60 metre aşağından halatlar yardımıyla çekerek kurtardı.

Yaklaşık 12 saat süren kurtarma operasyonu sonunda Kayaköy'e gelen AKUT ekipleri ve mahsur kalan vatandaşlar, su içip bir süre dinlendi.

AKUT Fethiye operasyon lideri Fatih Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahsur kalanların patikadan ayrılarak, deniz seviyesinden yaklaşık 200 metre yükseklikteki bir yamaca tırmandıklarını ifade ederek, "Kurtarma işi bittikten sonra dönüş yoluna geçtik. Operasyonu yaklaşık 12 saatte tamamlayabildik. Arazi koşulları çok zordu ama 8 kişilik AKUT ekibimiz ile 3 vatandaşımızı kurtardık" dedi.

Telefonla bulundukları yerin koordinatını AKUT ekiplerine gönderdiğini ve ekiplerin kısa sürede yerlerini tespit ederek kendilerine ulaştığını kaydeden Selçuk Demirci ise AKUT'u yordukları için üzgün olduğunu söyledi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Metin Demirci Fethiye Muğla Akut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title