Haberler

Müftülük, Vali'ye Brifing Verdi

Güncelleme:

Batman İl Müftülüğü kent genelindeki din hizmetleri konusunda genel bir değerlendirmede bulunarak Valiliğe brifing verdi.

Müftülükten bilgilendirme...
Müftülükten alınan verilere göre Batman şehir merkezi ile ilçelerde ve köylerde toplam 619 adet cami ve mescidin bulunduğu, Müftülüğe ait Kur'an kursu sayısının da 75 olduğu kaydedildi.Müftülük, Batman genelinde yaptığı çalışmaları rapor haline getirdi. Rapor, Vali Yılmaz Arslan'a sunuldu. Müftülüğün çalışmalarıyla ilgili raporu inceleyen Vali Arslan, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında Müftülüğün faaliyetlerini anlattı. Buna göre Batman şehir merkezinde, ilçelerde ve köylerde toplam 619 adet cami olduğunu belirten Vali Arslan "Batman il brifingini güncelliyoruz. Zaman zaman ilimizle ilgili bazı bilgileri vatandaşlarla paylaşıyorum. Müftülük verilerine göre Batman il genelinde(ilçe ve köyler dahil) toplam 619 adet cami ve mescit var. Müftülüğe ait Kur'an kursu sayısı 75, öğrenci sayısı da 2568 kişidir. Öğrencilerin 48'i erkek, 2520'si ise bayandır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yılmaz Arslan Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title