Haberler

Müftü Hacı Yusuf Gül: Ramazan, Af, Mağfiret, Feyz ve Bereketlerle Donatılmış Bir Aydır

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Ramazan’ın af, mağfiret, feyz ve bereketlerle donatılmış bir ay olduğunu söyledi.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Ramazan'ın af, mağfiret, feyz ve bereketlerle donatılmış bir ay olduğunu söyledi.

Ramazan'ın diğer ay ve zamanlara nispetle dini ve sosyal hayatta çok büyük önemi olduğunu belirten Gül, "5 Haziran Pazar akşamı ilk teravih namazını kılacak ve 6 Haziren Pazartesi günü de tutacağımız ilk oruç ile rahmet, mağfiret, feyiz ve bereket iklimi, Kur'an ayı Ramazan-ı Şerif' e girmiş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşayacağız.Ramazan ayı, oruç gibi çeşitli hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği, inananlar için bir hidayet meşalesi ve kurtuluş reçetesi olan Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in daha dikkatlice okunduğu, insanİ ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayatımıza yansıdığı, yardımlaşma, dayanışma, sevgi ve paylaşmanın doruk noktaya çıktığı müstesna bir zaman dilimidir.Ramazan ayı, Kur'an ayıdır. Bu ayda okunan Kur'an-ı kerim, tutulan oruç, kılınan teravih namazları, verilen sadakalar ile gönül ve ruh dünyamız tıpkı bir gül bahçesine döner, var olmanın, mümin olmanın hazzını yaşarız. Ramazan ayı, Allah'a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, perçinlendiği bir aydır. Asırlardır aziz milletimiz, Ramazan ayını sadece dini değil, sosyal ve kültürel hayatları bakımından da canlı bir dönem haline getirmişlerdir. Kütahya İl Müftülüğü olarak, baştan sona bir feyz, rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan bu ayı halkımızın en iyi şekilde değerlendirebilmesi için gerekli bütün hazırlıklarımızı yapmış ve gereken tüm tedbirleri almış bulunuyoruz" dedi.

"BU RAMAZAN GÖNÜLLER YAPALIM"

Ramazan ayında sayısız güzellikler yaşandığını kaydeden Müftü Hacı Yusuf Gül, "Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Ramazan ayında önemli bir konuyu gündeme taşımaktadır. 2015 Yılı Ramazan ayının konusu 'Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman' olarak belirlenmişti. Bu yılın konusunu ise 'Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman' olarak tespit etmiştir. Bu nedenle ramazan ayı boyunca vaaz ve irşat programlarımızda bu konu çerçevesinde kişinin kendisine, ailesine, akrabalarına, komşularına, mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere, öksüzlere, yoksullara, yaşlılara kısaca bütün insanlara karşı sorumluluklarımız bir kez daha anlatılmaya çalışılacak; topyekün insanlık ailesi gönüller yapmaya davet edilecektir.

Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi mevsimi, geçmişimizin muhasebesini yaparak, kendimizi kötülüklerden ve haramlardan uzak tutarak, hayra ve ebedi mutluluğa yönelerek çok iyi değerlendirmeliyiz. Yapacağımız hayır ve ibadetlerle Allah'ın rızasını kazanmaya, iyi ve güzel davranışları artırarak, geçici ve kötü şeyleri de terk ederek on bir ayın geride bıraktığı manevi kirleri temizlemeye çalışmalıyız. Oruçlarımızı her türlü haramdan, kötü söz ve davranışlardan bizleri koruyucu bir kalkan yapmalıyız. Bütün inananların Ramazan ayını kutluyor, bu ayın Kütahya halkına, nefsimiz, neslimiz, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık alemine hayırlar, bereketler, huzur ve barış getirmesini Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacı Yusuf Gül Kütahya Müftü Yerel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title