Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdam Kararı Konya'da Protesto Edildi

Güncelleme:

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye şiddete teşvik suçlamasıyla idam cezası verilmesi Konya'da protesto edildi.

Konya'da, Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesi yönündeki karara tepki gösterdi.

Hükümet Meydanı'nda bir araya gelen ve "Cehenneme sürüleceksiniz", "Dünya yanıyor, Erbakan'ı arıyor", Kahrolsun zalimler, iş birlikçi hainler", "Bir Musa gelecek, sizi bulacak" sloganları atan gruptakiler, kararı protesto etti.

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fevzi Kılınç, burada yaptığı açıklamada, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesi yönündeki kararı protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Meşru yönetimi savunan ve bu hakkını ifade hürriyeti kapsamında barışçıl, meşru gösterilerle ortaya koyan Mısır halkı temsilcilerinin idama karar vermenin hukuk anlayışıyla bağdaşmadığını belirten Kılınç, şöyle konuştu:

"Her dosyanın binlerce sayfasının okunması bile aylarca zaman alacağı ortadayken, dosyaların hepsini okumadan, tanıkları ve savunma avukatlarını dinlemeden, mahkemenin karar vermedeki aceleci tavrı, mahkemenin meşru olmadığını açıkça göstermektedir. Bu yüzden hukuk adına oynanan bu oyunu şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Biz, yeryüzünde hakkı üstün tutmaya çalışan insanlar topluluğu olarak adaletsizliği ve zulmü hoş görmeyeceğimizi bir kez daha haykırmak istiyoruz. Beklentilerimiz, yargılamaların en azından 'uluslararası standartları gözeten adil bir mahkeme'de yapılmasıdır." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Karatay Konya Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title