Haberler

Miran: "İstiklal Marşı tarihi bir meydan okuyuştur"

Güncelleme:

Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, "İstiklal Marşı, bizim için sadece törenlerde okunan bir şiir değildir.

Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, "İstiklal Marşı, bizim için sadece törenlerde okunan bir şiir değildir. İstiklal Marşı, milletimizin varoluş manifestosu; milli mutabakat metni, evrensel bir istiklal, özgürlük ve direniş yeminidir" dedi.

Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nın, milletimizin yenilmez, yorulmaz kararlılığıyla; silah üstünlüklerine ve kaba güçlerine güvenerek bizi dize getireceklerine inanan işgalci devletlere karşı tarihi meydan okuyuşu olduğunu söyledi.

Miran, "İstiklal Marşı, bizim için sadece törenlerde okunan bir şiir değildir. İstiklal Marşı, milletimizin varoluş manifestosu; milli mutabakat metni, evrensel bir istiklal, özgürlük ve direniş yeminidir. İmanıyla zalimlere, sömürgecilere, emperyalistlere direnme, dahası dersini verme iradesinin özlü öğretisini içeren veciz bir metindir. İstiklal Marşı, varlık temellerimizi, esaslarımızı, hedef ve idealimizi aşkın bir dille ifade eden tarihi manifestodur. İstiklal Marşı, milletimizin yenilmez, yorulmaz kararlılığıyla; silah üstünlüklerine ve kaba güçlerine güvenerek bizi dize getireceklerine inanan işgalci devletlere karşı tarihi meydan okuyuşudur" dedi.

"Rahmet ve minnetle anıyoruz"

Eğitim-Bir-Sen olarak, İstiklal Marşı'nın, milletimizin tarihi bakış ve duruşunu tanımladığı kadar, gelecek kuşakların onur, gurur ve bağımsızlığına da ilham verdiğinin ve vereceğinin bilincinde olduklarını belirten Başkan Miran, İstiklal Marşı'nın ve Akif'in iyi anlayarak, istiklal meşalesini bilgiyle, ilimle, eğitimle, erdem ve güzel ahlakla, başarıyla nesilden nesile taşımaya kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. Miran sözlerini, "İstiklal Marşı'nın Meclis'te milli marş olarak kabul edilişinin 102. yılında, Milli Mücadele şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz" diyerek tamamladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Antalya Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title