Haberler

Miniklere Girişimcilik Ruhu Aşılandı

Erzincanlı miniklere erken yaşta girişimcilik ruhu aşılandı.

Erzincanlı miniklere erken yaşta girişimcilik ruhu aşılandı.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler tarafından el emeğiyle hazırlanmış olan ve Strateji Geliştirme Hizmetleri (AR-GE) biriminin öncülük ettiği "7 gün, 7 hüner " isimli projede, bu yıl dördüncüsünü kutlanan kültür sanat şenliği etkinliklerinden "Çekirdekten Girişimciler" projesiyle minik öğrenciler kazandıklarıyla kendilerini ödüllendirdi.

9 okulun katılım gösterdiği projede minik öğrenciler kendi ürünlerini ve dışardan aldıkları ürünleri kendileri için hazırlanan stantlarda satışa sundu. Daha sonra ise elde ettikleri gelir ile hediyeler alarak kendilerini ödüllendirdi.

9 okulun içerisinde yer alan Meysun Ana Anaokulu öğrencilerinin de katıldığı projede minik öğrencilere kendi kazandıkları hediyeler proje katılım sertifikalarıyla Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Hizmetleri (AR-GE) Koordinatörü Filiz Ekinci ve öğretmenleri tarafından takdim edilirken minik öğrenciler ise kendileri için bu projeyi hazırlayan Proje Koordinatörü Ekinci' ye kendi aldıkları bir hediyeyi verdikleri görüldü.

Hediyeleri takdim edilen öğrenciler kendileri için hazırlanan stantta kalem, toka, kek, su gibi ürünlerini satarken "keklerimiz var, gel vatandaş gel" diyerek satış yaptıklarını bunun yanı sıra çok müşterilerinin olduğunu ifade ederek satış yapmayı öğrendiklerini belirttiler.

Gerçekleştirilen proje ile ilgili açıklamada bulunan Proje Koordinatörü Filiz Ekinci; " Projemize 9 okulumuzdan 20 civarında öğrencimiz katıldı. 7 gün boyunca 7 hüner Kültür Sanat Şenlikleri esnasında onlara stant hazırladık. Her gün orada 2 okul bir çalışma gerçekleştirdi. Yaptıkları ürünleri ya da satmak istedikleri malzemeleri çocuklarımız orada kendileri sattılar. Sonuçta elde ettikleri paralar ile kendilerini ödüllendirdiler. Bugün onların ödül törenindeyiz. Şimdide kendi kazandıkları paralarıyla aldıkları ürünleri hediye olarak alacaklar. Projenin amacı onlara parayı kazandırmayı öğretmek, para kazanmanın güçlüklerini göstermek, erken yaşta girişimcilik fikrini aşılamak çünkü ileriki yaşlarda çok daha güç olabiliyor girişimcilik ruhunu aşılamak. Bunun sonucunda onları ilerde her şeyi hazır beklemeyen daha girişimci ruhlara sahip insanlar olarak yetiştirmiş olacağız." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filiz Ekinci Erzincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title