Haberler

Minik Savaş Kalp Nakli Yapılmazsa Ölecek

Minik Savaş kalp nakli yapılmazsa ölecek Doktorların 'günleri sayılı, acilen tedavi olması gerekir' dediği Savaş yardım bekliyorHAKKARİ - Hakkarili 10 nüfuslu Tuncer ailesinin 5'inci çocuğu olan 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Savaş Tuncer, kalp nakli olmazsa ölecek.

Minik Savaş kalp nakli yapılmazsa ölecek

Doktorların 'günleri sayılı, acilen tedavi olması gerekir' dediği Savaş yardım bekliyor

HAKKARİ - Hakkarili 10 nüfuslu Tuncer ailesinin 5'inci çocuğu olan 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Savaş Tuncer, kalp nakli olmazsa ölecek.

Pehlivan Mahallesi'nde ikamet eden ve 23 Nisan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan ve evde eğitim hizmeti alan Savaş Tuncer'in aniden rahatsızlanması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Evinden alınan Savaş Tuncer, hemen hastaneye ulaştırıldı. Durumu öğrenen 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Çetin de hemen hastaneye koşarak, öğrencisinin sağlığı hakkında bilgi aldı. Savaş'ın 11 yaşında ve 6. sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Müdür Çetin, "Savaş pırlanta gibi bir çocuk. Bu zamana kadar sağlık sıkıntılarından dolayı evde eğitim veriyoruz. Durumunu bildirdiğimiz de valimiz başta olmak üzere bütün kurum müdürlerimiz gerekli ilgiyi gösterdiler. Bunun için yardım edecek herkese de şimdiden teşekkür ediyorum. Savaş sağlığına kavuşarak okulda arkadaşlarıyla birlikte eğitimini sürdürecek inşallah" dedi.

"İnşallah iyileşirim"

11 yaşındaki Savaş Tuncer ise iyileşip okuluna gitmeyi ve yaşıtları gibi top oynamak istediğini ifade ederek, "İnşallah iyileşirim" ifadelerini kullandı.

"Doktorlar 'bugün, yarın kaybedebilirsiniz' diyorlar"

Savaş'ın annesi Zümerya Tuncer ise 10 nüfuslu olduklarını ve eşinin işsiz olduğunu söyledi. Tuncer, "Eşim işsiz, maddi durumumuz iyi değil. Geçimimizi zor sağlıyoruz. Allah valilikten razı olsun, bize sahip çıkıyor. Çocuğumun durumu çok kötü, her fenalaştığında, doktorlar 'bugün, yarın kaybedebilirsiniz' diyorlar. Çocuğumun sağlığına kavuşması için kalp nakli olması gerekir. Valimizden ve herkesten yardım eli bekliyoruz" diye konuştu.

Savaş'ın ablası Berivan Tuncer ise devlet büyüklerinin yardımıyla kardeşinin iyileşmesini, okula gitmesini ve arkadaşlarıyla top oynamasını istediğini belirtti.

Valilik ve belediye harekete geçti

Tuncer ailesine her türlü desteği sağlayan Hakkari Valiliği ise yardımlarının süreceğini, 11 yaşındaki Savaş'ın sağlığına kavuşması için devrede olduklarını bildirdi.

Durumu öğrenen Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim, çocuğun sağlığına kavuşması için gerekli yerlerle irtibata geçeceğini söyledi.

Savaş'ı tedavi eden doktorlar ise acilen kalp nakli olması gerektiğini belirterek, durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini belirttiler.

Hastanede gerekli müdahalesi yapılan Savaş, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Çetin Çetin Savaş 23 Nisan Hakkari Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title