Haberler

Milliyet Foto Muhabiri Aygün'ün Türkiye'ye Getirilmesi

Güncelleme:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu "Gazetecilere yönelik insanlık dışı kaçırma faaliyetlerinin dünyada son bulmasını diliyorum." dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gazetecilere yönelik insanlık dışı kaçırma faaliyetlerinin dünyada son bulmasını dilediğini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün 40 gün önce Suriye'de kaçırılmasının ardından serbest kalması üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Aygün'ün ülkesine ve ailesine kavuşmasından ötürü büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Aygün'ün serbest bırakılması için devlet yetkilileri dışında basın çalışanlarının yaptığı mücadelenin de takdir edilmesi gerektiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"40 gün önce almış olduğumuz üzüntü verici haberin yerini, dün akşam sevinç aldı. Amacı sadece insanları bilgilendirmek olan Gümüşhane Köse'li Aygün, Suriye'de kaçırılmış, bu durum bölgemizde ve ülkemizde büyük üzüntüye sebep olmuştu. Allah'a şükürler olsun ki devlet yetkililerimizin üstün gayretleri neticesinde Aygün, vatan toprağına getirilmiştir."

Gümrükçüoğlu, basın mensuplarının dünyanın en zor mesleklerinden birini yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Basın mensubu halk adına gören, bizim için gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken zamanından, ailesinden fedakarlıkta bulunan ve adeta kamu görevlisi olarak kutsal bir vazifeyi yerine getiren toplumun sesi olan insandır. Gazeteciler mesleklerini yerine getirirken hayatlarını dahi ortaya koymaktadırlar. Tıpkı Bünyamin kardeşimizin toplumu bilgilendirmek amacıyla haber peşinde koşması gibi. Bölgemizin insanı olan ve 2000-2003 yılları arasında Trabzon'da Doğan Haber Ajansı bünyesinde çalışan Aygün'ün, Dışişleri Bakanlığı'mızın koordineli çalışması sonucunda ülkemize getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ailesine, sevenlerine, gazeteci dostlarına ve Türk halkına geçmiş olsun. Gazetecilere yönelik insanlık dışı kaçırma faaliyetlerinin dünyada son bulmasını diliyorum. Ülkene hoş geldin Bünyamin." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Milliyet Türkiye Trabzon Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title