Haberler

Milli Tenisçiler Zonguldakta Hazırlanıyor

Mersin Olimpiyat Tesisleri’nde yapılacak olan Tenis Milli Takımı belirleme turnuvasına hazırlanan Berfu ve Baran Cengiz, Zonguldak Deniz İhtisas Kulübü’nde hazırlıklarını sürdürüyor.

Mersin Olimpiyat Tesisleri'nde yapılacak olan Tenis Milli Takımı belirleme turnuvasına hazırlanan Berfu ve Baran Cengiz, Zonguldak Deniz İhtisas Kulübü'nde hazırlıklarını sürdürüyor.

26 Mayıs - 1 Haziran 2014 tarihleri arasında Mersin Olimpiyat tesislerinde yapılacak olan 12-14-16-18 Yaş Tenis Milli Takımı belirleme Turnuvasına hazırlanan ve aralarında Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünden yetişen ve son yıllarda kazandığı uluslar arası şampiyonluklarla adından sıkça söz edilen Berfu Cengiz ve yine Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünde tenis başlayan kardeşi Baran Cengiz'inde bulunduğu 5 Milli tenisçi Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünde çalışmalar yapıyor.

Mersin'de yapılacak olan Milli Takım belirleme turnuvasına hazırlanan İstanbul ENKA Spor Kulübü oyuncularından 15 yaşındaki Berfu Cengiz Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünde tenise başlamıştı. Kısa sürede Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünün takımına girmeyi başaran Berfu yerel turnuvaları kazanarak başladığı serüvenine Ulusal şampiyonluklarla devam etmiş ve ülke tenisinde adından söz ettirmişti. Daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleşen Berfu ENKA Tenis Kulübüne transfer oldu. Norveç'te, Katar'da, Ürdün'de yapılan birçok uluslararası turnuvalarda finaller oynadı ve şampiyonluklar kazandı.

Berfu Cengiz ile birlikte yine tenis hayatına Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünde başlayan ve milli takım oyuncusu olan kardeşi 12 yaşındaki Baran Cengiz, İstanbullu 12 yaş Milli takım oyuncusu Kaan Eren, Zeynep Sönmez ve Lidya Deniz Milli Takım Belirleme Turnuvasına hazırlanmak üzere Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca Mersin Olimpiyat Tesisleri kortlarının toprak olması nedeniyle Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi toprak kortunu da da çalışmalarda kullanan tenisçilerin Antrenörü ve Berfu ile Baran'ın babaları Hakan Cengiz Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü'nde tekrar bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını, oyuncularının burada çok güzel bir ortamda çalıştıklarını anlatarak yetiştikleri bu kulübü hiç unutmadıklarını, her yerde Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü'nün mensubu olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Hakan Cengiz Kulüp Başkanı ve yöneticilerinin yeni tenisçiler yetiştirmek ve çocukları bu spora kanalize etmek için büyük uğraş verdiğini gördüğünü ve bu hamleler ile Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü'nün geçmişteki parlak günlerine dönmekte olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

BAŞKAN ÖZÇEP MİLLİ TENİSÇİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünün Başkanı Çetin Özçep yaptığı açıklamada, "Kulübümüzde yetişen Berfu ile Baran'ın başarılarından gurur duyuyoruz. Özellikle Berfu uluslararası arenadaki başarılarıyla hem ülkemizin hem de tenise başladığı Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü'nün adını duyuruyor. Aynı şekilde kardeşi Baran da kulübümüzde tenise başlamıştır ve kısa sürede milli takım seviyesine gelmiştir. Halen Kulübümüzün üyesi ve lisanslı sporcusu olan Babaları ve antrenörleri Hakan Cengiz'i kutluyorum ve onları diğer milli tenisçilerle birlikte kulübümüzde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübümüz 2013 yılında açtığı tenis okulunu her yıl devam ettirerek şehrimize ve ülkemize daha birçok başarılı tenisçiler yetiştirmeye devam edecektir" dedi.

Başkan Özçep Milli Tenisçilere Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü'nün hatıra t-shirtlerini hediye ederek başarılar diledi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Cengiz Zonguldak İstanbul Mersin Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title