Haberler

Mersin'de Kültür Sanat

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (Mdob), G.verdi'nin "La Traviata" Adlı Operasını Sahneleyeceği Bildirildi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), G.Verdi'nin "La Traviata" adlı operasını sahneleyeceği bildirildi.

MDOB'dan yapılan açıklamada, Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan operanın 22 Kasım Perşembe günü saat 20.00'da başlayacağı belirtildi.

Orkestra şefliğini Vladimir Lungu'nun yaptığı eserin Flavio Trevisan tarafından sahneye konulduğu, dekorların Bünyamin Bozkuş, kostümlerin ise Çimen Somuncuoğlu tarafından hazırlandığı kaydedildi. Eserin koreografisini Berna Turhan İleri, koro şefliğini de Alexei Vinogradski'nin yapacağı bildirildi.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın korosu ve solistlerinin yer aldığı "La Traviata"da, başlıca rolleri Bengi İspir Özdülger, Fahri Önoğlu, Andrei Yevtushenko, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Ayşe Pınar Balay, Mustafa Özer, Özkan Çavdaroğlu, Orhan Yıldız, Mehmet Yılmaz, Okan Fidan ve Ufuk Kasar paylaşıyor.

Opera tarihinin en önemli ve en popüler eserlerinden biri olduğu ifade edilen "La Traviata"da, büyük bir aşk ve sonucundaki trajedi anlatılıyor.

(HK-MT-MT-Y)

20.11.2007 11:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title