Haberler

Merinos Göz Kamaştırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapımı Devam Eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Görenleri Büyülüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı görenleri büyülüyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Uluslararası Bursa Festivali'nin sponsoru Bursagaz Genel Müdürü Ertuğrul Altın, Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Kırcı Otel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, Durmazlar Yönetim Kurulu Başkanvekili Fatma Durmaz Yılbirlik, Beyçelik Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik, Bursa Çimento Fabrikası Genel Müdürü Mürsel Öztürk ile Almira Otel Müdürü Orhan Demir'e Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ni gezdirdi. Basın mensuplarının da katıldığı gezide projeyle alakalı bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Merinos Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, yalnızca Bursa'ya değil Türkiye'ye katma değer sağlayacak bir proje olduğunu söyledi. Bursa'nın marka bir dünya kenti olma yolunda attığı adımların en önemlilerinden biri olan Merinos Projesi'nin, park ve yeşil alan bölümünün yakın zamanda tamamlanacağını ve temmuz ayı sonlarında hizmete açılacağını müjdeleyen Başkan Şahin, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin ise 2009'da açılmasıyla şehrin kültür hayatının daha da canlanacağının altını çizdi.

Merinos projesinin 261 bin 806 metrekarelik bir alan üzerinde projelendirildiğini anlatan Başkan Şahin, bu yatırımın basit bir kültür merkezi ve park projesi olmadığını, dünyayı Bursa'da buluşturacak bir değer olduğunu söyledi. Projede 60 bin metrekarelik eski fabrika binasının bulunduğu yerde kongre ve kültür merkezinin oluşturulduğuna işaret eden Başkan Şahin, ayrıca bu binanın konservatuar, sanat merkezi, tekstil müzesi, kütüphane gibi fonksiyonları da içinde barındıracağını vurguladı. Tesis içindeki eski düğün salonunun yenilendiğini ve nikah salonu olarak hizmet vereceğini ifade eden Başkan Şahin, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin konumu, mimari özellikleri ve teknik altyapısıyla en geniş katılımlı kültürel, bilimsel ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirileceği bir merkez olacağını belirtti.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Bursa'nın, kültür ve sanat yelpazesine yeni renkler ekleneceğini ifade eden Başkan Şahin, "Komplekste 1800 kişilik opera, bale, senfoni ve kongre salonu, 800 kişilik konser ve gösteri salonu ile yine 300 kişilik konferans salonunun yanı sıra 11 adet 50 ile 150 kişi arasında değişen çok amaçlı salonlar yer alıyor. Buralarda gerçekleştirilecek organizasyonlar, konser ve gösteriler ile Bursa'nın sanat yaşamı daha da hareketlenecek" dedi.

Kalkınması ve marka bir kent olması yolunda gerçekleştirilen yatırımlar ile Bursa geleceğe hazırlanırken, yeşilinin de hatıralarda kalmaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan Şahin, 252 bin 500 metrekare alan üzerinde projelendirilen Merinos Parkı'nın kentin yeni oksijen deposu olacağını söyledi. Şahin, Kültürpark'tan sonra Bursa'nın en büyük kent parkı olan Merinos Parkı'nda yıkılan binalar ile 41 bin 500 metrekare daha yeni yeşil alan açıldığını, 2 bin 500 yeni ağaç dikildiğini anlattı.

Projeyi gezdikten sonra hayranlığını dile getiren Bursalı sanayiciler, Merinos'un Bursa'nın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu belirterek, çabasından dolayı Başkan Şahin'i tebrik ettiler. Beyçelik Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik, "Merinos'un temel atma törenine gitmiştim. Projenin kısa sürede böylesine mükemmel bir şekilde ortaya çıkması beni çok sevindirdi. Ülkemize ve Bursa'mıza hayırlı olsun" dedi. Kırcı Otel'in sahibi Bursalı işadamı Mustafa Kırcı da, bugüne kadar birçok kongre merkezini gezdiğini Merinos'un bunlardan çok farklı ve özellikli olduğunu ifade ederek, "Yeşille iç içe bir kongre merkezi bugüne kadar görmedim. Sahnesinin ferahlığı, salonların grup grup olması gibi kongre merkezi için olması gerekenlerin mükemmel bir şekilde dizayn edilmesi beni çok mutlu etti. Dünya standartlarında ve etkileyici bir çalışma" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

(MŞ) 31.05.2008 12:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title