Haberler

"Mehmet Akif Ersoy'u Anma" Programı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, "Yeni neslin bir taraftan pozitif bilimi, bir taraftan Kuran eğitimini, bir taraftan da dünyayla entegre olacağı yabancı dili öğrenmesini istiyoruz" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, "Yeni neslin bir taraftan pozitif bilimi, bir taraftan Kuran eğitimini, bir taraftan da dünyayla entegre olacağı yabancı dili öğrenmesini istiyoruz" dedi.

Aydın, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 76. yılı dolayısıyla AK Parti Gençlik Kolları'nca düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de Mehmet Akif Ersoy'un hayal ettiği Türk gençliğinin gecikmeli olarak olgunlaşmaya başladığını belirtti.

Gençliğin tüm özellikleri üzerinde barındırarak yetişmesinin en büyük hayalleri olduğunu ifade eden Aydın, "Yeni neslin bir taraftan pozitif bilimi, bir taraftan Kuran eğitimini, bir taraftan da dünyayla entegre olacağı yabancı dili öğrenmesini istiyoruz. Keşke bunu 80-90 yıldır bu ülkede hiç yok saymasaydık ve hep bu anlayışla gelebilseydik. Bunun üzüntüsü içerisindeyken, bu üzüntülerimizi ortadan kaldıracak son yılları yaşamanın da mutluluğu içerisindeyiz. Özellikle Sayın Başbakanımızın belirttiği gibi 2023 ve 2071'lerin ve hatta 1453'ün bin yıl sonrası olan 2453'lerin planlaması dahi bugünlerde yapılmalı ve yapılmaktadır" diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğinden hiçbir endişesi olmadığını kaydeden Aydın, "AK gençliğe düşen en büyük sorumluluk sadece kendilerini yetiştirmek, sadece kendilerini Mehmet Akif'in Asım'ı yapmak değil. Herkes bir arkadaşını Mehmet Akif'in arzu ettiği Asım gencine dönüştürebilirse bu ülkede artık gelecekle ilgili hiçbir endişemiz olmaz. Ben şahsen huzurluyum, ülkenin geleceğinden hiçbir endişem yok. Ülkenin gencinin yarınlarda bu ülkeyi kötü yöneteceğine dair hiçbir kötü düşüncem yok. An be an vatan sevdalı, millet sevdalı, inançlı gençlerin sayısı artmaktadır" dedi.

Aydın, ODTÜ'de yaşanan olaylara da değinerek, şunları söyledi:

"Türk mühendislerinin yaptığı Göktürk-2 uydusunun fırlatılması programının nasıl sabote edildiğini, gençlerin orada nasıl kullanıldığını, nasıl ülkenin gelmiş olduğu noktadan gurur duyacakları yerde ülkenin Başbakanına ve onun yanındaki kadrolara karşı, ülkenin geleceğine karşı lastik yaktığını ve taş attığını gördük. Onu yapan gençlerin bana göre hiçbir kabahati yok. Bana göre o gençlerin kusuru yok. Bana göre o gençlerin sahibi olan bir ön neslin kusuru var. O gençleri o hale getiren eğitim sisteminin kusuru var. O gençleri o hale getiren üniversite sisteminin kusuru var. O gençleri o şuura bulandıran, o bulanık şuurla buluşturan bugüne kadarki yönetimlerin kusuru var."

Aydın, yeni eğitim sistemi ile yetişen gençlerin böyle davranışlarda bulunmayacağını belirterek, "Öyle bir nesil olmalı, öyle bir şuurla büyümeli ki dünyada ülkesinin adından bahsedildiği zaman gurur duyabilmeli. Biz diyoruz ki bugünkü milli eğitim sistemi ile ortaya konulan ilkeler doğrultusunda yetişen genç, asla bir daha ülkesinin gurur duyacağı bir hadisede bu şekilde anlamsız ve Türk gencine yakışmayacak hareketlerde bulunmayacaktır" diye konuştu.

Program, AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları üyeleri tarafından hazırlanan

"Gazinin Verdiği Ders" adlı skeç, Mehmet Akif'in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ve plaket töreni ile sona erdi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programa, Milletvekili Aydın'ın yanı sıra Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, parti yönetici, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Osman Yetim

Yayıncı: Asena Akçay - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Ahmet Aydın Ak Parti Yerel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title