Haberler

Mehmet Akif Ersoy Gümüşhane'de Anıldı

Güncelleme:

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yıl dönümünde AK Parti Gümüşhane İl Gençlik Kolları teşkilatının düzenlediği programla anıldı.

İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76.yıldönümünde AK Parti Gümüşhane İl Gençlik Kolları teşkilatının düzenlediği programla anıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, İl Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, İl Genel Meclisi üyeleri, Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, parti yönetici ve üyeleri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ercan Çimen, tarihte nam salmış, arkasında eserler bırakmış, yaptıklarıyla kılavuz olmuş büyükleri anma ve onları yaşatmak için çaba sarf etmenin bir toplumun sosyal yapısının gelişmesi ve ufkunun genişletilmesi adına oldukça önemli olduğunu söyledi.

"ÜLKEMİZİ AYDINLIK YARINLARA KAVUŞTURMAK İÇİN YAPACAĞIMIZ FEDAKARLIKLAR, BİZLERDEN GELECEK NESİLLERE KALACAK EN BÜYÜK ARMAĞAN OLACAKTIR"

Akif'in kalemiyle güçlü eserler bıraktığını, İslam'ın bayraktarlığını yaptığını dile getiren Çimen, "Millete istiklal şairliği yapmış Akif'i örnek almak ve onun fikirlerini yaşatmak için mücadele etmenin en iyi örneklerini partimiz ortaya koymaktadır. Mehmet Akif İstiklal Marşımızın ilk mısrasında korkma dernek devamında çatma diyerek bizlere her türlü zorluğa karşı mücadele vermemizi ve hiçbir zaman ümitsizliğe düşmememizi telkin ediyordu. Bu telkinin bir gereği olarak bizler, ümitsizliğe düşmeden ve hiçbir zorluktan korkmadan ülkemizin ve milletimizin refahı için tüm gücümüzle gayret etmeliyiz. Ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturmak için yapacağımız fedakarlıklar, bizlerden gelecek nesillere kalacak en büyük armağan olacaktır." dedi.

"AKİF'İN HAYAL ETTİĞİ GENÇLİK GECİKMELİ OLARAK OLGUNLAŞMAYA BAŞLADI"

Mehmet Akif Ersoy'la ilgili Gençlik Kolları Yöneticisi Yavuz Varan'ın konuşmasının ardından söz alan Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise Türkiye'de Mehmet Akif'in hayal ettiği Türk gençliğinin gecikmeli olarak olgunlaşmaya başladığını söyledi. Gençliğin karşısında konuşurken titriyor olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Milletvekili Aydın, Türkiye'nin artık en son örneği olan 4+4+4 eğitim sistemi ile Asımların yetişeceği bir yola girdiğini belirtti.

"ARKAMIZDAN GELEN GENÇLİĞİN TÜM ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE BARINDIRARAK YETİŞMESİ EN BÜYÜK HAYALİMİZDİR"

Yeni neslin bir taraftan pozitif bilimi, bir taraftan Kur'an eğitimini bir taraftan da dünyayla entegre olacağı yabancı dil öğrenmek istediğini kaydeden Aydın, "Keşke bunu 80-90 yıldır bu ülkede hiç yok saymasaydık ve hep bu anlayışla gelebilseydik. Keşke Asımları 80-90 yıl gecikmeli olarak toprağa tohumlamasaydık. Bunun üzüntüsü içerisindeyken, bu üzüntülerimizi ortadan kaldıracak son yılları yaşamanın da mutluluğu içerisindeyiz. Özellikle Sayın Başbakanımızın belirttiği gibi 2023 ve 2071'lerin ve hatta 1453'ün bin yıl sonrası olan 2453'lerin planlaması dahi bugünlerde yapılmalı ve yapılmaktadır. Gelişmiş ülkeler arasında yer alan bir ekonomisi ve siyasi iradesi varken bunun asla ve asla bir adım dahi geri gitmeden hep ileriye gitmesi bizim hedefimizse o zaman biz bu arkamızdan gelen gençliğin tüm özellikleri üzerinde barındırarak yetişmesi en büyük hayalimizdir." dedi.

"ODTÜ OLAYLARINI YAPAN GENÇLERİN SUÇU YOK, ÖN NESLİN, EĞİTİM VE ÜNİVERSİTE SİSTEMİNİN VE BUGÜNE KADAR Kİ YÖNETİMLERİN SUÇU VAR"

Geçtiğimiz hafta Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) yaşanan olayları değerlendiren Aydın, şunları söyledi: "Türk mühendislerinin yaptığı ve uzaya fırlatılacak Göktürk-2 uydusunun fırlatılması programının nasıl sabote edildiğini, gençlerin orada nasıl kullanıldığını, nasıl ülkenin gelmiş olduğu noktadan gurur duyacakları yerde ülkenin Başbakanına ve onun yanındaki kadrolara karşı, ülkenin geleceğine karşı lastik yaktığını ve taş attığını gördük. Onu yapan gençlerin bana göre hiçbir kabahati yok. Bana göre o gençlerin kusuru yok. Bana göre o gençlerin sahibi olan bir ön neslin kusuru var. O gençleri o hale getiren eğitim sisteminin kusuru var. O gençleri o hale getiren Üniversite sisteminin kusuru var. O gençleri o şuura bulandıran, o bulanık şuurla buluşturan bugüne kadar ki yönetimlerin kusuru var. Öyle bir nesil olmalı, öyle bir şuurla büyümeli ki dünyada ülkesinin adından bahsedildiği zaman gurur duyabilmeli, dünyada ülkesinin adını daha yukarı seviyelere, daha yüksek mertebelere çıkartmanın onurlu mücadelesini vermesi gerekliyken, tamamen Türk mühendislerinin yaptığı uyduyu uzaya gönderme programını ne hale getirdiklerini görüyorsunuz. Bu böyle mi kalacak? Yılacak mıyız? Hayır. Biz diyoruz ki bugünkü milli eğitim sistemi ile ortaya konulan ilkeler doğrultusunda yetişen genç asla bir daha ülkesinin gurur duyacağı bir hadisede bu şekilde anlamsız ve Türk gencine yakışmayacak hareketlerde bulunmayacaktır."

AK Gençliğe düşen en büyük sorumluluğun sadece kendilerini yetiştirmek, sadece kendilerini Mehmet Akif'in Asımı yapmak olmadığını dile getiren Aydın, "Herkes bir arkadaşını Mehmet Akif'in arzu ettiği Asım gencine dönüştürebilirse bu ülkede artık gelecekle ilgili hiçbir endişemiz olmaz. Ben şahsen huzurluyum, ülkenin geleceğinden hiçbir endişem yok. Ülkenin gencinin yarınlarda bu ülkeyi kötü yöneteceğine dair hiçbir kötü düşüncem yok. An be an vatan sevdalı, millet sevdalı, inançlı gençlerin sayısı artmaktadır." diye konuştu.

Gerçekleştirilen Kur'anı Kerim tilaveti ve duanın ardından programda Gençlik Kolları üyeleri tarafından hazırlanan "Gazinin Verdiği Ders" adlı skeç ve Mehmet Akif'in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Programın son bölümünde plaket töreni düzenlenirken, Milletvekili Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir'e Mehmet Akif'in "Safahat" adlı eseri olmayan gençlik kolları üyelerini tespit ederek bildirmesini istedi ve onlara eseri göndereceğini söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Ahmet Aydın Gümüşhane Ak Parti Yerel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title