Haberler

Medyada Etik ve Etik Denetimi Konulu Panel Düzenlendi

Güncelleme:

Basın Konseyi tarafından Güney Avrupa'da medyaya güven oluşturmak; kamusal bir görev olarak gazeteciliğe destek projesi çerçevesinde, UNESCO ve Avrupa Birliği desteğiyle; 'Medyada Etik ve Etik Denetimi' konulu panel düzenlendi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Tesisleri'ndeki panelde konuşan Atilla Gökçe, son yıllarda medyada etik değerlerin göz ardı edildiğini belirterek, 'Rakam; harfi yendi' dedi.

TUNCAY TÜRKGÜLÜ

(ADANA) Basın Konseyi tarafından Güney Avrupa'da medyaya güven oluşturmak; kamusal bir görev olarak gazeteciliğe destek projesi çerçevesinde, UNESCO ve Avrupa Birliği desteğiyle; "Medyada Etik ve Etik Denetimi "konulu panel düzenlendi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Tesisleri'ndeki panelde konuşan Atilla Gökçe, son yıllarda medyada etik değerlerin göz ardı edildiğini belirterek, "Rakam; harfi yendi" dedi.

Basın Konseyi tarafından düzenlenen "Medyada Etik ve Etik Denetimi" konulu panel, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Panelde konuşan Atilla Gökçe, "Etik kaygılar da iyi insanların kaygılarıdır. O yüzden, onlar doğruyu yanlışı, iyiyi kötüyü, yararlıyı zararlıyı bilerek tavır takınırlar. Aralarındaki ilişkileri o şekilde yürütürler. Etik aynı zamanda, vicdanımızın sesidir" dedi.

Konuşmasında "Toplumsal yaşamda iki kişi bir araya gelince hukuk başlar. İki kişi bir araya geldiğinde daha etik davranmanın kaygıları oluşur" ifadelerini kullanan Gökçe şunları kaydetti:

"Etik davranmanın kaynağı nedir peki? İyi insan olmak. Bu dünya hala o kadar kötülüğe, savaşa rağmen iyi insanlar sayesinde dönüyor. Hayat iyi insanlar sayesinde tanımlanabiliyor. Tehlikeler, hastalıklar, bilim… Hep iyi insanların müdahaleleri ile bize daha kaliteli bir yaşam sunmaya çalışırlar. Etik kaygılar da iyi insanların kaygılarıdır. O yüzden, onlar doğruyu yanlışı, iyiyi kötüyü, yararlıyı zararlıyı bilerek tavır takınırlar. Aralarındaki ilişkileri o şekilde yürütürler. Birbirlerini o ölçülerle, tanımlayamadıkları ölçütlerle değerlendirirler. Etik aynı zamanda, vicdanımızın sesidir.

Hiçbir zaman etik değerlerden uzaklaşmayalım. Etik; hayat boyu sorumluluk duymamız gereken bir olgudur. Medyaya gelince… Etik sorunları en başta kimler yaratır? Gazeteciler, Televizyoncular, Programcılar, Yorumcular, Moderatörler… Bangır bangır bağıra bağıra; "hak, hukuk, guguk" diyerek, yüksek ötüşlü cart curtlarla toplumu oyalaya oyalaya, etik sorumlulukları hiç hatırlamadan, bu sorumluluklar karşısında hesap da sorulmadığından ölçüyü kaçırırlar."

Kaynak: ANKA / Yerel

Avrupa Birliği Güney Avrupa Atilla Gökçe Çukurova Unesco Gökçe Medya Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title