Haberler

Medav 10. İstişare Toplantısı

MEDAV 10. İstişare Toplantısı Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyündeki Şeyh Taha Medresesinde gerçekleştirdi.

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) 10. İstişare Toplantısını Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyündeki Şeyh Taha Medresesi'nde gerçekleştirdi.

Kentteki kanaat önderlerinden Mehmet Emin Seydagil'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katılan İl Müftüsü Recep Uzun, ilçe müftüleri, bölgenin tüm illerinden gelen Yüksek İstişare Kurulu üyesi alim, akademisyen ve kanaat önderleri, medreselerin müfredatı üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda konuşan Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek, Türkiye'deki resmi kurumların İslam alimi yetiştirmekten uzak olduğunu belirterek, ümmete dini konularda rehberlik edebilecek alimlerin, İslam tarihinde olduğu gibi ancak medreselerde yetiştirilebileceğini söyledi.

Medreselerin asrın ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edilmesi gerektiğini belirten Çiçek, "Medrese müfredatı asrın imkanları ve şartlarına uygun şekilde yeniden düzenlemeye ve dinamizme edilmesi gerekir. Medreselerin eskiden olduğu gibi halka İslami yeniden tebliğ etmesi, alimlerin halkın içinde olması lazım. Bunun olabilmesi için de medreselerin eski işlevlerini kazanması ve daha ön planda olması gerekir" dedi.

MEDAV Vakfı Başkanı Tayip Elçi de İslam alimlerinin ancak medreselerin yetiştirebileceğini anlatarak, imam hatiplerin ve ilahiyat fakültelerinin bu görevi yerine getiremeyeceğini belirtti.

Medreselere zeki çocukların kazanması gerektiğini belirten Elçi, şöyle konuştu:

"Milletimiz bugüne kadar dilini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini tüm zorluklara rağmen unutmadıysa bugüne kadar bunu sürdürebiliyorsa bunda medreselerin çok büyük bir rolü vardır. Medreselerde birçok çocuk okumaktadır. Ancak genellikle zeki olan çocuklar medreselere gelmemektedir. Aileler yaramazlık yapan, normal okullarda başarılı olmayan veya çeşitli konularında başlarına bela olan çocuklarını medreseye gönderirler. Elbette bu çocukların ıslah edilmesi ve belli bir eğitimden geçmesi gerekir, ancak bir kişinin alim olabilmesi için de zeki olması gerekir. Çünkü tüm alimler aynı zamanda da zekidirler."

Konuşmaların ardından medrese müfredatlarının zenginleştirilmesi ve yapılan uygulamalarla ilgili öneri ve eleştirilerin dile getirilmesiyle toplantı sona erdi. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Recep Uzun Bulanık Muş Yerel Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title