Haberler

Malzemesi Devletten, Öğrenip Kazanması Kadınlardan

Malatya Valiliğinin ekonomik düzeyi düşük mahallelerde kadınlara yönelik açtığı halı dokuma kurslarında kadınlar hem halı dokumayı öğreniyor, hem de yaptıkları halıları satarak kendilerine gelir sağlıyor.

Malatya Valiliği, unutulmaya yüz tutan sanatların yeniden canlandırılması amacıyla sosyal ve ekonomik düzeyi düşük mahallelerde kadınlara yönelik açtığı halı dokuma kurslarında hem kadınlara halı dokumayı öğretiyor, hem de kadınların yaptıkları halıları satarak kendilerine gelir sağlamasına katkı sağlıyor.

Malatya Valiliği'ne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile sosyo-ekonomik düzeyi düşük bazı mahallelerde kadınlara yönelik meslek edinme ve evlerine maddi destekte bulunmaları amacıyla açtığı halı kursunda 308 kadın yararlanıyor. 12 ayrı mahallede açılan 12 ayrı halı dokuma kursunun tüm malzemelerini Valilik karşılayarak, kadınlar yaptıkları halıları satarak kendilerine ek gelir sağlıyorlar.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın açtığı halı dokuma kurslarında kadınların yapmış olduğu halıların ve diğer dokuma ürünlerinin satışı için Malatyapark AVM'de Kök Sanat adı altında satış mağazası açıldı. Malatya ve değişik yörelere ait halı, kilim, seccade, yastık ve minderlerin teşhiri için düzenlenen mağazanın açılışına Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Malatyapark Genel Müdürü Ali Günaçar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Nebi Tepe ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Vali Ulvi Saran yaptığı açıklamada, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardım ettiği hedef kitleyi teşkil eden kadınlarımız esasında önemli becerileri ortaya koyabilecek bir takım potansiyele sahip. Kendilerine zamanlarını daha iyi geçirebilmeleri ve sadece yardım alan pozisyonun da değil, aynı zaman da, bir şeylerde üretebilir durumda olabilmeleri için vakfımız bünyesinde bir halıcılık programı başlatıldı. Bu program, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından gerekli malzemeler temin

edilmek suretiyle doğrudan doğruya halı üretebilmelerini amaçlayan bir eğitimi kapsıyor. Dokudukları halıları isterlerse satabiliyorlar, isterlerse kendileri kullanabiliyorlar, ya da yakınlarına hediye edebiliyorlar. Dokudukları halıları Malatya bünyesinde pazarlayabilmek için, Malatyapark AVM desteği ile satış mağazasını açtık. Hanımlarımızın ürettikleri halılar burada teşhir edilecek ve burada halkımıza satılacak. Burada hanımlarımıza kendilerine ek gelir amaçlanacak. Onlara malzeme desteği sağlamakla, aktif iş gücü piyasasına katmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Halıcılık kursu gibi başka kurslarında planlandığını belirten Vali Saran, başka el becerileri ve sanatlarında da bayanların yetiştirilmesi amacıyla 15 yeni kurs açılacağını kaydetti.

Vali Saran, başlattıkları halıcılık projesinin Türkiye'de de örnek model olarak alınmasını arzu ettiklerini belirterek, "Bizim oluşturduğumuz model sayesinde, bu modeli Malatya'da başarıyla uyguladık. Malatya'daki halıcılık kursuna katılanların sayısı 500'ü bulacak. Böyle bir uygulamayı başlattığımızdan dolayı mutluyuz" dedi.

Vali Saran, mağaza içinde sergilenen ürünleri bir süre inceleyerek, buradaki ürünlerin Malatya'ya gelen misafirlere de hediye edilebileceğini kaydetti.

Saran, yapılan halıların satışı için değişik pazarlama çalışmalarının da sürdürüleceğini ifade etti.

- MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulvi Saran Malatya Yerel Kültür Sanat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title