Haberler

Malazgirt'te '15 Temmuz' Semineri

Muş’un Malazgirt ilçesindeki öğretmenlere yönelik ’Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci’ konulu bir seminer düzenlendi.

Muş'un Malazgirt ilçesindeki öğretmenlere yönelik ' Türkiye'de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci' konulu bir seminer düzenlendi.

Malazgirt Öğretmenevinde düzenlenen seminerde, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün mesleki gelişim programı kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya ve Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Yeşilbudak tarafından aday öğretmenlere 6 saat boyunca; 'Osmanlıdan cumhuriyete demokratikleşme hareketleri, tanzimat ve meşrutiyet dönemi, milli mücadele dönemi, ilk meclisin demokratik yapısı, cumhuriyet döneminde çok partili hayata geçiş, cumhuriyet döneminde askeri darbeler, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ve sonrasındaki olayların Türkiye demokrasi tarihindeki yeri ve önemi, öğrenim, yöntem, teknik ve stratejileri ve ölçme ve değerlendirme' gibi konularda hakkında bilgiler verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, 15 Temmuz 2016 tarihinde tankların üzerine çıkan, mermilerin altında can veren şehitleri rahmetle, minnetle ve saygıyla andığını belirterek, darbe girişimi ve sonrasındaki demokrasi zaferinin önemine vurgu yaptı. Kaya, demokratik bir toplumun oluşum ve gelişiminde öğretmenlerin ve eğitimin rolünün önemli olduğunu söyleyerek, öğretmenlerden demokrasiye sahip çıkmak adına dünya tarihinde bir ilke imza atılarak verilen mücadelenin sürekli hafızalarda kalması için öğrencilere aktarmalarını istedi. Kaya, "Şu anda burada 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için toplanmış bulunmaktayız. Hatırlanacağı üzere, okulumuz kapalıyken ve bizler yaz tatilindeyken, 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde kendilerini gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız" ifadelerini kullandı.

Seminer soru cevap şeklinde son buldu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Kaya Malazgirt Türkiye Muş Yerel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

title