Haberler

Lise Öğrencilerine 'Engelliye Doğru Yaklaşım' Eğitimi Verildi

Mersin'de lise öğrencilerine, 'Ülkem İçin' projesi kapsamında 'Engelliye Doğru Yaklaşım' eğitimi verildi.

Mersin'de lise öğrencilerine, 'Ülkem İçin' projesi kapsamında 'Engelliye Doğru Yaklaşım' eğitimi verildi.

Koç Holding ile Alternatif Yaşam Derneği'nin (AYDER) işbirliğinde hazırlanan 'Ülkem İçin' Projesi'nin 2012 yılı Mersin ayağında eğitimlere başlandı. Geçen hafta düzenlenen panelle ilk adımın atıldığı ve bu yıl 'Ülkem için Engel Tanımıyorum' konusunun seçildiği projede, bu hafta da merkez Toroslar ilçesindeki Kadri Şaman MTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencilere 'Engelliye Doğru Yaklaşım' eğitimi verildi. Eğitime, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, 'Ülkem İçin' projesinin Mersin'deki gönüllü elçisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı (EKAV) Başkanı İbrahim Kiper, AYDER'den Psikolog Ceren Kurtay, Görme Engelli Adem Vural ile lise öğrencileri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan İbrahim Kiper, 'Ülkem İçin' projesinin 6 yıl önce başladığını belirterek, proje çerçevesinde her yıl 81 ildeki Koç bayileri olarak bulundukları ilin bir sorununu tespit edip çözümüne yönelik proje geliştirdiklerini ve hayata geçirdiklerini anlattı. Böylece ülke sorunlarına karşı hem katılımcı hem de sahiplenici bir yol izlerken, sosyal kalkınmaya da destek verdiklerinin altını çizen Kiper, "Ülkem İçin projesi kapsamında geçen yıl Kızılay'a 83 bin ünite kan bağışı topladık. Geçen yıl 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' kampanyası başlatmıştık. Bu kampanya ile Türk Kızılay'ına bir kurumca gerçekleştirilen en büyük kan bağışı rakamına ve kan bağışçısı kazanımına imza atmıştık. Bu yıl ise ülkemizin önemli sorunlarından olan engelliler konusunun çözümü noktasında çalışmalar yapacağız. Şu anda Devlet Planlama Teşkilatı ve Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre ülkemizin yüzde 12,29'u engelli. Bu rakam nüfus sayımıza göre yaklaşık 8,5 milyon kişiye karşılık gelmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından AYDER eğitmenlerinden Psikolog Ceren Kurtay, liseli öğrencilerine 'Engelliye Doğru Yaklaşım' eğitimi verdi. 'Görme Engellilik' konusunda ise İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu görme engelli Adem Vural, öğrencilere bilgi verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Koç Holding Adem Vural Toroslar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title