Haberler

Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Haydar Aliyev'i Anma etkinliğine katıldı

Güncelleme:

Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Azerbaycan Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen Haydar Aliyev'i Anma etkinliğine katıldı. Konuşmasında milli ideoloji ve Haydar Aliyev'in önemine değindi.

Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Azerbaycan Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen Haydar Aliyev'i Anma etkinliğine katıldı.

Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde yapılan anma etkinliğinde konuşan Başkan Vekili Damcı, "Her milletin, özellikle de çeşitli halkları ve etnik grupları etrafında birleştiren bir devleti ve devlet geleneği olan milletin, bir milli ideolojiye ve milli bir ülküye büyük ihtiyacı vardır. Çünkü halkın güç ve kudretinin kaynağı olan birlik, tarihinin bütün fikri ve manevi tecrübelerini içinde barındıran milli ideoloji temelinde oluşturulmuştur. Milli ideoloji kavramının içeriğini bilimsel ve teorik açıdan doğru bir şekilde ortaya koyabilmek için milli fikir ile milli ideolojiyi birbirinden ayırmak gerekir. Bilindiği üzere modern felsefe ve siyaset biliminde milli fikir ve milli ideoloji kavramlarına farklı yaklaşımlar bulunmaktadır. Toplumun bütünlüğü ve dayanışması, ulusal ideolojinin çeşitli toplumsal ve siyasal sınıflar, ulusal azınlıklar ve etnik gruplar ile dini toplulukların çıkarlarını doğru bir şekilde ifade etmesine bağlıdır. İşte bu zaviyeden bakıldığında yüce Türk dünyasının sembol ismi, kahraman insan Haydar Aliyev önümüze bir değerler abidesi olarak çıkmakta, Türk dünyası tarihine adını altın harflerle yazdırmaktadır. Onun büyük Azerbaycan halkı için yapmış olduğu fedakarlıklar hafızalarımızda yerini almış bulunmaktadır. Haydar Aliyev ismi kendi ülkesi için değerli olduğu kadar bizzat Türkiye Cumhuriyeti için de son derece önem arz etmektedir. Sağlığında ülkemiz ile kardeş ülke Azerbaycan arasında kopmaz bağlar örülmüş olup, bugün rahmetlinin evladı, Azerbaycan'ın mevcut Devlet Başkanı İlham Aliyev de bu dostluk kardeşlik meşalesini babasının bıraktığı yerden almış onurla taşımaktadır. Kardeş devlet Azerbaycanımızın büyük devlet başkanı Haydar Aliyev i ölüm yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyor, kardeş Azerbaycan halkına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kütahya Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğine; Kütahya Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Azerbaycanlılar Dernek Başkanı Cavid Aydın, Kütahya Göç idaresi Müdürü Hüseyin Demir, Türk Mühendisler Odası Başkanı Devlet Sanatçısı Abdurrahman Yıldız ve birçok davetli katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haydar Aliyev Azerbaycan Kütahya Etkinlikler Kültür Yerel Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 3 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez bayramı bu yıl hangi tarihte, ayın kaçında kutlanacak? Ankara metro çalışıyor mu? 3 Mayıs Cuma Ankara metrolar açık mı, hangi metrolar açık? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title