Haberler

Konya'nın Köyleri, Beldeleri ve İlçeleri Topyekün Kalkınacak

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Sarayönü ilçesinin beldelerini ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında yeni bağlanan ilçeler, beldeler ve köylerle birlikte Konya’nın topyekün kalkınmasını, belediyecilik hizmetlerinin iyileşmesini ve büyümede bir denge oluşmasını istediklerini dile getirdi.

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Sarayönü ilçesinin beldelerini ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında yeni bağlanan ilçeler, beldeler ve köylerle birlikte Konya'nın topyekün kalkınmasını, belediyecilik hizmetlerinin iyileşmesini ve büyümede bir denge oluşmasını istediklerini dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde ziyaretlerini Sarayönü ilçesinde sürdürdü. Daire başkanları ile birlikte Sarayönü'nün Kurşunlu, Ladik, Başhüyük, Çeşmelisebil, Kadıoğlu ve Gözlü beldelerini ziyaret eden Başkan Akyürek, lider ülke olmanın yolunun çok çalışmaktan, birlik ve beraberlikten geçtiğini belirterek, güçlü ve lider ülke olmak için güçlü şehirlerin olması gerektiğini dile getirdi. Yeni Büyükşehir Yasası ile daha güçlü şehirlerin oluşacağını ve Türkiye'ye katkı yapacağını kaydeden Başkan Akyürek, "Yeni bağlanan ilçeler, beldeler ve köylerle birlikte Konya'mızın topyekün kalkınmasını, belediyecilik hizmetlerinin iyileşmesini ve büyümede bir denge oluşmasını istiyoruz. Konya'da 6-7 ilçemiz Türkiye'nin en zengin ilçeleri arasında yer alırken 6-7 ilçemiz de en fakir 100 ilçe arasında. Kalkınmada dengesizlik var. Bunun bir bütün olarak dengeye kavuşturulması da sorumluluklarımız arasında" dedi.

ŞEB-İ ARUS TİCARİLEŞTİRİLMESİN

Konuşmasında, Hazreti Mevlana'yı Anma Etkinlikleri'nin devam ettiği bugünlerde Şeb-i Arus adıyla ticari amaçlı programlar düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, "Şebi- Arus gibi maneviyat ağırlıklı törenlerin ticarileştirilmesine karşı çıkmak gerekiyor. Şeb-i Arus haftasında Şeb-i Arus ismiyle tören düzenlenmesini ve ticarileştirilmesini yanlış bulduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu. Ladik Beldesi'ni Konya'nın önemli manevi merkezlerinden biri olarak bir kültür merkezi şekline getirmek gerektiğini de vurgulayan Başkan Akyürek, Ladikli Ahmet Efendi'yi anma programlarının ulusal etkinlikler getirilmesinin, Sarayönü'nün ve Konya'nın tanıtımına katkı yaparken gençlere model oluşturma açısından da önem arz ettiğini sözlerine ekledi. Başkan Akyürek, beldelere gerçekleştirdiği ziyaretlerde belde sakinleriyle sohbet ederek sorularını cevapladı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Sarayönü Ladik Konya Yerel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title