Haberler

Konak'ta Engelli Kaldıran Uygulama

Kent içi ulaşımdaki zorlukları aşmak için yedi ay önce ’Engelsiz Servis’ hizmetini uygulamaya koyan Konak Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata katılmaları için hizmet binalarındaki fiziki şartları iyileştirmeye yönelik çalışmalara başladı.

Kent içi ulaşımdaki zorlukları aşmak için yedi ay önce 'Engelsiz Servis' hizmetini uygulamaya koyan Konak Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata katılmaları için hizmet binalarındaki fiziki şartları iyileştirmeye yönelik çalışmalara başladı.

Konak ilçesinde, engelsiz bir kent oluşturmak amacıyla yürütülen düzenlemeler, öncelikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı kültür merkezleri ve nikah salonları oldu. İlk etapta Selahattin Akçiçek, Türkan Saylan ve Güzelyalı Kültür Merkezi engellilerin erişebilirliğine uygun hale getirilirken, özellikle yaz dönemi çok sayıda nikaha ev sahipliği yapan Fuar Evlendirme Dairesi'nde de benzer şekilde düzenlemelere gidildi.

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce hayata geçirilen düzenlemeler kapsamında, binaların ana girişleri ile bina içindeki basamak ve yükseltilere tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların rahatlıkla geçebilmelerini sağlayan yeni engelli rampaları yapıldı. Mevcutta bulunan ancak standartlara uygun olmayan rampalar ise yine Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce elden geçirildi. Rampalar yüzde 6'lık eğim ve kaydırmaz malzeme ile standartlara uygun hale getirildi.

Engelli vatandaşların erişilebilirliğini arttırmayı amaçlayan çalışmalar kapsamında ayrıca, bina içlerindeki tüm merdiven, asansör ve tuvaletler belirtilen standartlara göre yeniden düzenlendi. Bu alanların giriş ve çıkışlarına hissedilebilir yüzey uygulaması yapıldı. Görme engelli yurttaşlar için Braille harfleriyle ayaklı bilgilendirme haritası kurulurken, asansör kabin içlerine Braille harflerle kullanma talimatı monte edildi. Öte yandan, tuvaletlere de standartlara uygun bilgilendirici tabelalar yerleştirildi.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Yapılan düzenlemeler engelli vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Kültür merkezleri ve nikah salonlarına artık daha rahat ulaşabildiklerini ifade eden İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi yürütme kurulu üyesi Fehmi Doğan (50) yapılan engelli rampaları sayesinde tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların da kolaylıkla etkinlikleri izleyebileceğini söyledi. Doğan, yasa gereği halka açık tüm bina ve alanların engellilerin erişilebilirliğine uygun hale getirilmesi gerektiğini de belirterek, "Konak Belediyesi'ni bu düzenlemelerinden ötürü kutlarım" dedi. 18 yaşında ve doğuştan fiziksel engelli olan Mahmut Çoban da, yapılan düzenlemeler sayesinde eskiye oranla daha rahat ve kolay erişim sağladıklarını aktardı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkan Saylan Güzelyalı İzmir Konak Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Bakmadan Geçme

Giovanni van Bronckhorst kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Beşiktaş yeni Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst kimdir? Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü kim oldu? SON DAKİKA Beşiktaş teknik direktörü belli oldu İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 6 Haziran Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? #129300 Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 5 Haziran Çarşamba 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 5 Haziran Çarşamba Survivor'da kim kazandı? Sandık Kokusu 26. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kuruluş Osman 164. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? Hatayspor'a Davide Ancelotti mi geliyor? Volkan Demirel sonrası Hatayspor'da Ancelotti esintisi! Kadınlara regl izni mi geldi? Hangi belediye, regl izni getirdi, olay ne?
Gelirse yer yerinden oynar! Mourinho'nun transfer listesinin başında o yıldız var

Gelirse yer yerinden oynar! Mourinho'nun transfer listesinin başında o yıldız var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title