Haberler

Kimse Yok mu Derneği Sivas'ta Şube Açtı

Kimse Yok mu Derneği 41'inci şubesini Sivas'ta açtı.

Kimse Yok mu Derneği 41'inci şubesini Sivas'ta açtı.

Dernek açılışına Belediye Başkan Vekili Hayri Köse, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, Sivas Şube Başkanı Bünyamin Çoban, belediye başkan yardımcıları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Sivas Şube Başkanı Bünyamin Çoban, "Bizleri yalnız bırakmadığınız ve kimse yok mu dedirtmediğiniz için teşekkür ediyorum. İhtiyaç sahiplerine kimse yok mu dedirtmeden yardımcı olalım. Hep birlikte samimi ve hayırlı işlerde buluşmayı umuyorum. Derneğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise bir sosyal bilimci olarak derneğin açılışında bulunmayı görev kabul ettiğini belirterek, "Osmanlı İmparatorluğu ayakta durduysa bunda yardımlaşma sisteminin büyük rolü olmuştur. Ama günümüze yaklaştıkça maalesef o sistemden çok uzaklaşmışız. Sosyal güvenlik derslerinde öğrencilerime çok anlattım, geçmişten örnekler verdim, aile içi yardımlaşmadan tutunda kaybolmaya başlamış her türlü örnekten anlattım. Yardımlaşmanın önemini iyi bilen biriyim. O bakımdan Kimse Yok mu Derneği'nin çok faydalı olacağına inanıyorum. Hem geçmişi günümüze taşımaya hem de iyilik yapmaya vesile olacaktır. İnsan niyet ederse fırsat gelmekte gecikmez. Biz eğer bu derneğin amacına uygun bir şekilde güzel niyetlere sahip olursak inşallah güzel fırsatlarda bulur, kimse yok mu demeye fırsat bulamayız. Derneğin hayırlı olmasını diliyor, üniversite olarak her zaman biz buradayız" dedi.

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, derneklerinin kuruluşunun Marmara Depremi'nde enkaz altında kalan kişilerin "Kimse Yok Mu?" şeklindeki feryatlarından geldiğini dile getirerek, "Derneğimiz adı buradan geliyor. Bize düşen içeriğini buna uygun şekilde oluşturmaktı. Sivas Şubemiz 41. Şubemiz olarak bugün açılıyor. İnsan acıları paylaştığı kadarıyla insandır." diyerek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte derneğin açılışını gerçekleştirdi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Cingöz Hayri Köse Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title