Haberler

Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

Güncelleme:

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projeden bugüne kadar 3 bin 53 üreticinin faydalandığını belirtti.

Kilis'te tarım alanlarının kullanmasının etkileştirilmesi için 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıtıldı.

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen fidan dağıtımı töreninde 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesini çiftçilere ücretsiz olarak dağıttı. Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında sebze fidesi dağıtım töreni düzenlediğini söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, "Take Projesi tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için, işlenmeyen ve nadasa ayrılan alanlar ile işlemeli tarıma uygun olmayan alanlar öncelikli olmak üzere, uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak suretiyle bitkisel üretimin artırılmasıdır. Bu proje kapsamında başta kadın ve genç üreticiler olmak üzere, düşük gelirli, küçük ölçekli, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan, sözleşmeli üretim yapan üreticiler öncelikli olarak projeden faydalandırıldı. 2021 yılından bugüne kadar take projesi kapsamında ilimizde buğday, mercimek, arpa tohumu ve sebze fidesi, olarak 3 bin 53 üreticimize projelerden faydalandırılmış, Bakanlığımız ve valiliğimiz destekleri ile 4 yılda toplam 13 milyon TL katkı ile toplam 25,3 milyon TL değerinde tohum ve fide projesi hayata geçirilmiştir" dedi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Levent Küçük Kilis Çiftçilik Tarım Çevre Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title