Haberler

Kilikadılılar Derneği " Balkan Savaşlarının 100. Yılı" Anma Etkinliği Gerçekleştirdi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 24 Kasım "Balkan Savaşlarını 100 Yılı"nda Balkan şehitleri anıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 24 Kasım "Balkan Savaşlarını 100 Yılı"nda Balkan şehitleri anıldı. Balkan Savaşlarının 100. Yılını anma etkinliği, Çorlu Merkezli Kilikadılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirildi. Kilikadılılar Derneğince düzenlenen programa AKP İlçe Yönetimi, Ergene CHP Yönetimi, BİSADER Merkez Başkanı Mehmet Cebeci, BİSADER Çorlu Şubesi Başkanı Ümit Yılmaz, Aydınlar Derneği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Fahri Hatipoğlu, Ergene Bulgaristan Türkleri Derneği Başkanı İsmail Uslu katıldı

Çorlu'da ilk kez gerçekleştirilen ve Orion AVM' de gerçekleştirilen anma programında günün anlam ve önemi hakkında Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu konuşma yaptı. Orion AVM' de toplanan grup 100'den fazla motosikletle Çorlu Şehitliğine geçti. Çorlu Şehitliğinde 1 dakika saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından grup toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Konvoy oluşturan grup Atatürk Heykel Meydanı, Santral Kavşağı, Cumhuriyet Parkı ve Eski Çorlu Belediye Binasında son buldu. Çorlulular grubun oluşturduğu konvoya alkışlarıyla destek verdi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başlayan Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu, "Balkan Şehitlerimizin bütün insanlığa büyük bir ders verdiği ve canları pahasına ulusumuzun onurunu koruduğu Balkan Savaşlarının 100.Yılı, sadece Balkanlar değil Edirne Kırklareli ve Tekirdağ illerimizin Trakya tarihinin gördüğü en ağır zulümleri bu dönemde yaşamıştır. Balkan Savaşlarında 2 milyon 315 bin Müslüman nüfusun 632 bini savaş ve göç yolunda hayatını kaybetti. Asker ve sivil 400 bin kişi Anadolu'ya gelerek canını hayatını kurtardı. Balkanlarda kalan Türk nüfus 1 milyon 445 bin'dir," diyerek tarihi bilgiler verdi.

İnceoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Savaşın faturası siyasi, askeri, ve ekonomik olarak ağırdı. Balkanlar kıtaların, inançların, kültürlerin, medeniyetlerin ve milletlerin kesiştiği bir bölgedir. Bu bölge günümüzde de Dünya'nın en gerilimli bölgelerinin başında yer almaktadır. O tarihlerde soydaşlarımız üzerinde işlenen soykırım diğer devletlerin adeta bir milli politikası olmuştur. O tarihlerde uygulanan soykırım politikaları yakın tarihimizde Bosna ve Bulgaristan Türklerine uygulanmıştır"

Başta Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü olmak üzere, etkinliğe destek veren ve katılan herkese teşekkür eden İnceoğlu, dernek faaliyetlerinin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini söyledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Yılmaz Bulgaristan Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

title