Haberler

Kepsut'ta Cemevi Açıldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Mehmetler köyünde cemevi açıldı.

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Mehmetler köyünde cemevi açıldı.

Türkiye'nin birçok ilinden Alevinin otobüslerle gelerek katıldığı açılışta, semah gösterileri düzenlendi ve yemek verildi. Açılış konuşmasını yapan Mehmetler Köyü Muhtarı Vedat Demirtaş, 2007'de temeli atılan cemevinin bugün bittiğini belirterek, cemevi inşaatında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen kurumlara teşekkür etti. Ardından söz alan Cemevi Dernek Başkanı Bektaş Eltaş ise, binanın yapımında katkısı olanlara minnet borcu olduklarını ifade etti.

Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgül ise, cemevlerinin artık geçmişteki gibi sadece birkaç ilde olmadığını, sayılarının her geçen gün arttığını dile getirerek, "Alevi vatandaşlarımızın ibadetlerini ve kültürlerini yaşaması için her türlü imkanı devletimiz sağlayacaktır. Herkes rahatlıkla inançlarını yaşamalıdır. Devlet olarak bizlere ne görev düşüyorsa her türlü yardımda bulunacağız. Artık anlayış değişti. İnsanlar demokratikleşme istiyor, özgürlük istiyor. Tabii bu özgürlüğün de sınırı var. Başka insanların özgürlüğünü engellemeden herkes özgürlüklerini istedikleri şekilde yaşayabilir" şeklinde konuştu.

Daha sonra plaket töreni gerçekleştirildi. Plaket töreninde konuşan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, "Bütün inançların merkezi varsa Alevilerin de inançlarının merkezinin cemaevleri olmasını savunuyorum. İnşallah bu ay sonuna kadar bu beklentiniz gerçekleşecek" dedi.

"TÜRKİYE'DEN DAHA GÜZEL BİR ÜLKE YOK"

İzmir-Balıkesir-Bandırma Sinyalizasyon ve Elektrifikasyon Projesi'nin Balıkesir'deki temel atma töreninde olan ve bu nedenle cemevi açılışına sonradan katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise, cemevinin içini inceleyerek hayırlı olmasını diledi. Cemevinde bir konuşma yapan Vali Turhan, "İnancıma saygı duyulmasını istiyorsam başkalarının da benim inancıma saygı duyması gerekir. Kaldı ki güzel bir ülkede yaşıyoruz. Ben geçtiğimiz gün Japonya'daydım, Güney Kore'ye gittim. Fakat oranın ne kadar gelişmiş olduğunu görsem de kendi ülkemi özledim. Bizim ülkemizden daha güzel bir ülke yok. İnsanlar zengin, güzel arabalara biniyorlar. Japonya'da evler çok küçük. 20 metrekare, en büyüğü 40 metrekare. Ama mutlu değiller, biz mutluyuz" diye konuştu.

Vali Turhan'ın cemevini incelemesinin ardından açılış kurdelesi kesildi ve ardından Alevi Dedesi dua okudu. Dışarıda vatandaşlarla bir araya gelen Vali Turhan, "Bu köyümüzdeki faaliyet güzel bir olay. Cemevimize uğradık, çok güzel olmuş, güle güle kullanın. Gerçekten insanların serbestçe istediği gibi inanması ve inançlarını serbestçe yaşaması insanların hakkı. Bunun teminatı da devletimiz olacak. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Bizlerin farklılığı millet olarak zenginliğimizdir. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın gururunu hep beraber yaşayacağız. Hepiniz sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Vali Turhan'ın konuşmasından sonra semah gösterisi yapıldı. Program sonunda vatandaşlara yemek verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Asım Akgül Balıkesir Japonya Kepsut Yerel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title