Haberler

Kent Konseyi'nde Projeler Anlatıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Kent Konseyi 6.Olağan genel kurul toplantısı Çerkezköy Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Kent Konseyi 6. Olağan genel kurul toplantısı Çerkezköy Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta Salı günü yapılması planlanan ancak çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertelenen toplantı bugün yapıldı. Çerkezköy Kent Konseyi 6.Olağan Genel Kurul Toplantısı'na Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez,

SGK Çerkezköy Şube Müdürü Yücel İnce, ÇEMYO Müdürü Prof.Dr.Hikmet Ziya Özek, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Peryön Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Azcan ile kent konseyi üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli gerçekleştirdi.

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından Belediye Meclisi'ne sunduğu önerilere değinen Ahmet Gayretli, "öneriler, aciliyet sırasına ve belediye imkanlarına göre sıralanarak hayata geçirilmesine karar verilmişti. 5 Mayıs'ta Çerkezköy'de Trakya Kent Konseyleri Birliği 7.Olağan Genel Kurulu'na güzel bir ev sahipliği örneği sunduk. Yapılacak çalışmalar ile daha yaşanabilir bir kent oluşturma yolculuğumuzda bize yeni katılımlar ve yeni destekler olacaktır. Çünkü bizler kendimiz için değil, hepimiz için bir şeyler yapmanın peşindeyiz. Bu çabalar da ancak destekle, katılımla güçlenir ve amaca yaklaşan büyük adımlar olur" dedi.

Ahmet Gayretli konuşmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bir konuşma yaptı. Ertem, konuşmasında, "Belediye meclis üyelerimizle birlikte ortak fikirleri değerlendirip Çerkezköy yararına olabilecek işleri onların içinden ayırıp uygulamaya geçirme anlamında iş birliği yapıyoruz. Bu yüzden kent konseyinin fikirleri bizim için her zaman önemlidir. Projeyi hayata geçirmesek de bizim için önemlidir. Bunlar da siyasetçiler için önemli konulardır, onlardan kopya çekerek vaatlerde bulunma şansına da sahip olacağız. Kendi dönemimizde inşallah bugüne kadar iyi çalışma ortamı içinde bulunduk ve bundan sonra da bunun gayreti içinde olacağız. Önerileri titizlikle dinleyeceğiz ve bunların meclise sunulabilir bir hale getirildikten sonra inanıyorum ki bunlarla ilgili Çerkezköy yararına olan ve aciliyet gerektiren işler varsa onları biran önce hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız" açıklamasında bulundu.

Kent Konseyi için belirlenen alana ilişkin eleştirilere de değinen Ali Ertem şöyle devam etti: "Kent Konseyi binasının yapılacağı alan ile ilgili daha önce bir karar aldık ve yer belirledik. Keşke başka imkanımız olmuş olsaydı da o yeri belirleyebilseydik. Ama olmadı ve olmadığı içinde başka bir yer belirledik. Belirlenen alanda biz yeşili yok etmedik. Bunun yerine başka yerlerde yeşil alan tahsis ediyoruz. Kent konseyi için yapılacak başka bir yer yok. Bu konuda bize yardımcı olun ve inşallah birlikte bu işi başlatalım. Engelliler binasına başladık ve kabası bitmek üzere. Bunları yapmaya bizim imkanımız var. Kent konseyini de bizim yapmaya imkanımız var ve hiçbir şey engel değil. Engelliler binası da kent konseyinin projesidir"

Kent konseyinin belediyeden ayrılması gerektiğini savunan Başkan Ali Ertem, "vatandaşın gidip de rahatlıkla çalışabileceği, fikirlerini sunabileceği bir güzel mekana kavuşturulması lazımdır. Belediye meclis toplantısının haricinde burada böyle bir toplantı yapmaya çalışıyoruz. Kent konseyi binası bir vizyondur ve gösteriştir. Aynı zamanda bizim dışımızdaki kent konseyleriyle yarışıyoruz. Herkesin desteğini istiyoruz. O alanda okul yapmış olsak kimse itiraz etmezdi. Yeşil alanların bazılarını çevirerek okul yaptık. Başka çaremiz yok ve kent konseyi de en az o okullar kadar değerlidir. Önemli bir kurum ve biran önce yapılması lazım. Bu konuda yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Önümüzdeki meclis toplantılarında inşallah bunu da karara bağlarız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Ertem'in ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ise şunları söyledi; "ilçemiz sanayi ve üretim merkezidir. Bu özelliğinden dolayı da sürekli göç alıyor. Bunun paralelinde de ilçemizde güzel hizmetler gerçekleşiyor. Bununla birlikte de ilçemizin kalitesi markası günden güne yükseliyor. Ama bu demek değildir ki sorunlarımız yok tabi ki sorunlarımız vardır. Sorunlarımızı iş birliğiyle ve ortak çalışma noktalarıyla çözeceğiz. İşte ortak çalışma gruplarından bir tanesi de kent konseyidir. Kent konseyi projeleri ile ilçemize katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum ve bu bağlamda hepinize çalışmalarında başarılar diliyorum"

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan yaptığı konuşmada "Sorunlarımızı iş birliğiyle ve ortak çalışma noktalarıyla çözeceğiz. İşte ortak çalışma gruplarından bir tanesi de kent konseyidir. Kent konseyi projeleri ile ilçemize katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Konsey Başkanı Ahmet Gayretli, Kent Konseylerinin genel yapısı ve işleyişi hakkında bilgilendirmede bulunurken, daha yaşanabilir bir Çerkezköy için çaba sarf ettiklerini söyledi. Bu Bağlamda da herkesin katkısını beklediklerini ifade etti. Toplantının devamında, konsey bünyesindeki meclis ve çalışma gruplarının projeleri ile ilgili bilgilendirmesine geçildi. İlk bilgilendirmeyi Gençlik Meclisi adına Meclis Başkan Yardımcısı Sosyolog Kenan Yoleri yaptı.

Gençlik Meclisi'nin ardından Kültür Sanat ve Sosyal Faaliyetler Çalışma Grubu'nun sunumu gerçekleştirilirken, ana konu Kültür Sanat ve Emek Sokağı oldu.

Toplantıda sunumu yapılan bir diğer proje ise Çocuk Meclisi tarafından üretilen Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor' adlı proje oldu. Yarışmanın 7-14 yaş grubu arasındaki öğrencileri kapsayacağını dile getiren Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, proje amaçları ile ilgili olarak "Projemizde çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmeyi,

okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamayı, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerine yer verdi. Projenin 27 Kasım tarihinde başlayacağını ve 20 Nisan 2013'te biteceğini kaydeden Akman, yarışmanın detayları ile ilgili de bilgilendirmede bulundu. Toplantı Kadın Meclisi'nin sunumunun ardından sona erdi.

28.11.2012 09: 12: 49

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Dönmez Çerkezköy Ali Ertem Tekirdağ Yerel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title