Haberler

Kelkit'te 2. Rafting Şenliği Düzenlendi

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Kelkit Rafting Şenliği 7'den 70'e büyük ilgi gördü.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Kelkit Rafting Şenliği 7'den 70'e büyük ilgi gördü. Şenliğin en ilginç takımlarından birisini de ilçede taksicilik yapan ve hayatlarında ilk kez rafting botuna binenler oluşturdu.

Kelkit Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 2. Kelkit Rafting Şenliği, Erzincan'dan gelen 3 spor kulübü, 4 bot ve bir kano ile Kelkit Çayı üzerinde gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Belediye Başkanı Muammer Duran da can yeleği ve kaskını giyerek bota binirken, Kaymakam Ozan Gazel rahatsız olduğunu belirterek bota binmedi. Rafting botuna binen en küçük sporcunun ise 10 yaşında olduğu öğrenildi. Stadyumdan Öğretmenevi önüne kadar yaklaşık 2 kilometrelik parkuru Kelkit Çayı üzerinde kateden sporcular, daha sonra denemek isteyen vatandaşları da botlara bindirdi. Takımlardan en ilgincini ise taksicilik yapan 4 arkadaş oluşturdu. Sürekli oturarak çalıştıkları için hem spor olsun hem de heyecan olsun diye botlara binen taksiciler, parkuru sorunsuz olarak tamamladı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen çok sayıda vatandaşlar botların geçişini büyük bir heyecanla izledi.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl ilkini yaptıkları Rafting Şenliği'ni her yıl yaparak geleneksel hale getirmek için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Sporun insan sağlığına olan katkılarının bilindiğini kaydeden Duran, "Özellikle ilçemizin iki tarafından da geçen bu Kelkit Çayı'nı aynı zamanda da rafting sporu ile değerlendirmek istedik. Bu konuda özellikle Erzincan Doğa Sporları Klübü'nün bize her iki şölenimizde de sporcu ve malzeme olarak ciddi katkıları oldu. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda da Doğu Karadenizin geleneksel sporu olan raftingi ilçemizde yaygınlaştırmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Raftingin ilçemizin tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Erzincan Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hamidullah Özel ise vatandaşları raftingle tanıştırdıklarını belirterek, güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.

Erzincan Üzümlü Spor Kulübü Başkanı Hasan Keleş de, "Güzel bir suyumuz var. Bu tür etkinliklere katkı sağlamak istiyoruz. Bu mevsim itibarıyla Kelkit Çayı'nın rafting için uygun olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin bütün rafting yapan kulüplerini Kelkit'teki bu etkinliğe gelmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Erzincan Rafting İl Temsilcisi Hakan Soylu, "İki yıldır Kelkit ilçemizde yapılan bu şenliklere katılıyoruz. Kelkit Çayı bir ve ikilik rapidlerin olduğu, vatandaşların sevebileceği güzel ve tehlikesiz bir parkur. Amacımız burada Kelkit'e de raftingi tanıştırıp sevdirmek" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muammer Duran Gümüşhane Erzincan Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title