Haberler

Kazdağları'ndaki teknelerin sahipleri barınak istiyor

Güncelleme:

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki sağanak yağışlar sonucu teknelerin sürüklenerek parçalandığı Kazdağları'ndaki Kızılkeçili ve Zeytinli Çayları kenarında bulunan grup, balıkçı barınağı yapılması için yetkililerden destek bekliyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 29 Kasım günü etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Kazdağları'ndaki kar kütlelerinin erimesiyle taşan Kızılkeçili ve Zeytinli Çaylarının içerisinde sürüklenerek parçalanan teknelerin sahipleri barınak istiyor.

Zeytinli Çayı kenarında toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, her yağmurda aynı sorunla karşılaştıklarını ve teknelerinin battığını ve parçalandığını belirterek balıkçı barınağı yapılması için yetkililerden destek beklediklerini bildirdiler.

Teknelerinin güvenliğinin olmadığını dile getiren Şevket Altaş, "Kazdağları'nda kar yağdığı zaman herhangi bir yağmurda normalin üstünde hatta son afetimizde de caddelerde sular aktı. Onun için şu anda gerçekten ihtiyacımız var. Biz sesimizi nasıl duyuracağız bilemiyoruz, bizim yardıma ihtiyacımız var. Bize barınak lazım. Şu anda teknelerimizi çaya da sokmak istemiyorlar ahşap teknesi olanlar çok mağdur. Karada durursa bu tekneleri kaldır çöpe at olacak." diye konuştu.

Teknesi 29 Kasımdaki yağışlarda batan Suat Vural ise "Malzemelerimizi ve teknelerimizi tabii ki derenin debisi yükselmesiyle aldı götürdü. Arkadaşlarımızın teknesi gözümüzün önünde kopup gitti, battı, parçalandı. Bizimki de böyle iple bağladık kaldı. Arkadaşlar sağ olsunlar anca bu kadar durdurabildik. Biz bir balıkçı barınağı istiyoruz veya bizim burada bize geçici olarak da olsa teknelerimizi bağlayabileceğimiz şekilde iskele istiyoruz. Yetkililerden daha makul bir şekilde bize güzel bir yer göstermesini veya buranın ıslah edilimesini bekliyoruz." dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Zeytinli Edremit Edremit Çevre Hava Durumu Doğal Afetler Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title